Wash the plums, dry them, halve them and remove the pits. Sift the flour. Remove the butter, milk and egg from the refrigerator.
Сливу помойте, обсушите, разделите пополам и удалите косточки. Просейте муку. Масло, молоко и яйцо извлеките из холодильника.
Mix flour, baking powder, half sugar and half butter and grind into crumbs. Combine the milk and egg, stir and add this mixture to the flour. Stir and pour the resulting mixture into a greased, high-sided pan.
Муку, разрыхлитель, половину сахара и половину сливочного масла смешайте и разотрите в крошку. Соедините молоко и яйцо, размешайте и добавьте эту смесь к муке. Перемешайте и выложите полученную массу в смазанную маслом форму с высокими бортами.
Place plum halves or slices on top of the dough, cut side down. Drizzle with melted butter and sprinkle with remaining sugar and cinnamon. Place in an oven preheated to 180 degrees for 35-40 minutes.
Поверх теста выложите половинки или кусочки сливы разрезами вниз. Полейте растопленным маслом и посыпьте оставшимся сахаром и корицей. Отправьте в разогретую до 180 градусов духовку на 35-40 минут.
Decorate the finished pie with powdered sugar and sliced fresh plums. Squeeze the cream from the whipped cream with powdered sugar onto portioned pieces using a culinary syringe with a star attachment. Top with raspberries, strawberries or mint.
Готовый пирог украсьте сахарной пудрой, нарезкой из свежих слив. На порционные куски выдавите крем из взбитых с сахарной пудрой сливок при помощи кулинарного шприца с насадкой «звезда». Сверху положите малину, клубнику или мяту.