Wash and peel the potatoes and carrots. Wash and dry the dill.
Картофель и морковь помойте и почистите. Укроп помойте и обсушите.
Prepare the potatoes. Boil the chopped potatoes and carrots in salted water for 20 minutes. Remove the carrots from the pan, cool slightly, and grate on a coarse grater. Using a potato masher, turn the potatoes into a homogeneous mass.
Приготовьте картофель. Отварите нарезанный картофель с морковью в подсоленной воде 20 минут. Морковь вытащите из кастрюли, немного остудите, натрите на крупной терке. Картофель при помощи толкушки превратите в однородную массу.
Prepare the puree. Heat milk and butter over low heat until almost boiling, stir well. Gradually add milk to the puree, continuing to mash the potatoes until creamy. Add grated carrots, mix thoroughly.
Приготовьте пюре. На небольшом огне нагрейте молоко с маслом почти до кипения, хорошо перемешайте. Постепенно добавляйте молоко в пюре, продолжая толочь картофель до кремообразной консистенции. Добавьте натертую морковь, тщательно перемешайте.
Serve mashed potatoes garnished with a sprig of dill.
Подавайте картофельное пюре, украсив веточкой укропа.