Conveniently place the products you need on your desktop. Grate the cheese on a medium grater. Wash the dill, dry on paper towels and chop. Grease a heatproof dish with butter. Turn the oven on 180 degrees.
Удобно расположите на рабочем столе нужные продукты. Сыр натрите на средней терке. Укроп вымойте, обсушите на бумажных полотенцах и измельчите. Жаропрочную форму смажьте сливочным маслом. Включите духовку на 180 градусов.
Boil the lasagna sheets. Pour water into the pan, add salt, bring to a boil, drop 4-5 sheets into boiling water and cook for 2-3 minutes. Place the boiled lasagna sheets on the table surface to dry.
Отварите листы лазаньи. Налейте в кастрюлю воду, посолите, доведите до кипения, опускайте по 4-5 листов в кипяток и варите по 2-3 минуты. Отваренные листы лазаньи раскладывайте на поверхности стола для просушки.
While the lasagna sheets are drying, make the sauce. Heat the butter in a nonstick frying pan, gradually stir in the flour, and fry until lightly caramelized, about 2-3 minutes. Then pour in the milk in a thin stream. Make sure there are no lumps. Season with salt, pepper, nutmeg and mix thoroughly.
Пока листы лазаньи обсыхают, займитесь соусом. В антипригарной сковороде разогрейте сливочное масло, постепенно вмешайте муку, обжарьте до легкого карамельного цвета, приблизительно 2-3 минуты. Затем тонкой струйкой влейте молоко. Следите, чтобы не было комочков. Приправьте солью, перцем, мускатным орехом и тщательно перемешайте.
Assemble the cheesy lasagna. Place layers on the bottom of the pan in the following sequence: a dense layer of lasagna sheets, cheese, sheets. Repeat the sequence until all products are used. Leave some cheese. For the top layer, mix the sauce with dill and spread evenly over the surface.
Соберите сырную лазанью. На дно формы уложите слои в следующей последовательности: плотный слой листов лазаньи, сыр, листы. Повторяйте последовательность до использования всех продуктов. Немного сыра оставьте. Для верхнего слоя смешайте соус с зеленью укропа и равномерно распределите по поверхности.
Bake the lasagna in the oven. Place the pan in a preheated oven for 30 minutes. Then remove, sprinkle with remaining cheese, return the pan to the oven for 10-15 minutes.
Запеките лазанью в духовке. Поставьте форму в разогретый духовой шкаф на 30 минут. Затем достаньте, посыпьте оставшимся сыром, верните форму в духовку на 10-15 минут.
Let the lasagna with cheese cool slightly, cut into pieces, and place on serving plates. Serve with a glass of orange juice.
Лазанье с сыром дайте немного остыть, разрежьте на кусочки, разложите по порционным тарелкам. Подавайте со стаканом апельсинового сока.