Prepare all ingredients before preparing khinkali. Sift the flour. Treat the egg with a 3% soda solution. Peel and rinse the onions and carrots. Sort out the dill and mint greens.
Все ингредиенты подготовьте перед приготовлением хинкали. Муку просейте. Яйцо обработайте 3 % раствором соды. Лук репчатый и морковь очистите и промойте. Зелень укропа и мяты переберите.
Knead the dough. Place flour on the board and make a small depression in the center. Break the eggs into it and add salt. Knead the dough, gradually adding water. Roll the dough into a ball and leave it for about 20 minutes.
Замесите тесто. Муку насыпьте на доску и сделайте в центре небольшое углубление. Разбейте туда яйца и добавьте соль. Замесите тесто, постепенно добавляя воду. Скатайте тесто в шарик и оставьте его примерно на 20 минут.
Prepare the minced meat. Cut the meat into small pieces and pass through a meat grinder 2 times until the minced meat reaches the required consistency. Then add the rest of the ingredients to it. To keep the filling juicy, add a little milk and an onion passed through a meat grinder to the minced meat.
Приготовьте фарш. Мясо нарежьте небольшими кусочками и пропустите 2 раза через мясорубку, чтобы фарш приобрел необходимую консистенцию. Затем добавьте в него остальные компоненты. Чтобы начинка оставалась сочной, добавьте в фарш немного молока и луковицу, пропущенную через мясорубку.
Prepare the filling. Cut the onion and carrots into small cubes approximately 0.5 cm * 0.5 cm. In a frying pan, fry onions and carrots with tomato paste, add water, mayonnaise, salt and pepper. Stir.
Приготовьте заливку. Лук и морковь нарежьте мелкими кубиками примерно 0,5 см*0,5см. На сковороде обжарьте лук и морковь с томатной пастой, добавьте воду, майонез, соль и перец. Перемешайте.
Make a khinkali. Roll the dough into a sausage and cut it into small pieces with a knife. Then roll each of them a little in flour and roll them into a medium circle with a rolling pin. Place minced meat in the middle of each circle and seal the edges. Then connect them, forming folds.
Слепите хинкали. Скатайте из теста колбаску и разделите ее ножом на небольшие кусочки. Затем каждый из них немного обваляйте в муке и раскатайте скалкой в средний кружочек. В середину каждого кружочка положите фарш и залепите края. Потом их соедините, формируя складочки.
Bake khinkali. Place the khinkali in a greased form, add the filling, cover with foil and place in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes. After half an hour, remove from the oven, remove the foil, sprinkle with finely chopped dill and place back in the oven for 10-15 minutes. Turn off the oven and leave the khinkali there for 10 minutes.
Запеките хинкали. В смазанную маслом форму выложите хинкали, добавьте заливку, накройте фольгой и поставьте в разогретую до 180 градусов духовку на 30 минут. Через полчаса достаньте из духовки, снимите фольгу, посыпьте мелко нарезанным укропом и поставьте опять в духовой шкаф минут на 10-15. Выключите духовку и оставьте там хинкали на 10 минут.
To serve, place the khinkali on a plate with wide edges, brush with a piece of butter, and sprinkle with ground black pepper.
Для подачи выложите хинкали на тарелку с широкими краями, смажьте кусочком сливочного масла, посыпьте черным молотым перцем.