Prepare a frying pan, bowl and baking dish. Grease the mold with sunflower oil. Grate the cheese on a medium grater. Preheat the oven to 180 degrees.
Подготовьте сковороду, миску и форму для запекания. Смажьте форму подсолнечным маслом. Натрите на средней терке сыр. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the minced meat. Heat sunflower oil in a frying pan over medium heat. Place the minced meat in the pan and fry it for 5 minutes until all the liquid has evaporated. Salt and pepper the minced meat to taste, add tomato paste and water, mix well. Keep the mixture on low heat for 2-3 minutes, then remove the pan from the heat.
Приготовьте фарш. Разогрейте подсолнечное масло на сковороде на среднем огне. Положите в сковороду фарш и обжаривайте его в течение 5 минут, пока вся жидкость не испарится. Посолите и поперчите фарш по вкусу, добавьте томатную пасту и воду, хорошо перемешайте. Подержите смесь на слабом огне 2-3 минуты, затем снимите сковороду с огня.
Place lasagna in pan. Cut the pita bread into rectangles: two of them should be slightly larger than the shape, the rest should be smaller. Place two large sheets of pita bread in the pan, forming sides. Add the resulting minced meat and a little grated cheese, then cover everything with pita bread. Repeat layers until you run out of ingredients. Cook lasagna for 15-20 minutes at 180 degrees.
Выложите лазанью в форму. Лаваш разрежьте на прямоугольники: два из них должны получиться немного больше формы, остальные — меньше. Поместите в форму два больших листа лаваша, образуя бортики. Добавьте получившийся фарш и немного тертого сыра, затем накройте все лавашом. Повторяйте слои, пока не закончатся ингредиенты. Готовьте лазанью 15-20 минут при 180 градусах.
Serve the lasagna in portions on beautiful plates or place the lasagna on the table directly in the baking dish so that guests can choose their own piece.
Лазанью подавайте на красивых тарелках порционно или поставьте на стол лазанью прямо в форме для запекания, чтобы гости сами выбрали себе кусочек.