Prepare ingredients for making achma. Grate Adyghe and hard cheese on a coarse grater.
Подготовьте продукты для приготовления ачмы. Адыгейский и твердый сыр натрите на крупной терке.
Mix the egg-kefir filling. Break the eggs into a bowl. Pour in kefir, salt and pepper, shake.
Смешайте яично-кефирную заливку. Разбейте яйца в миску. Влейте кефир, посолите, поперчите, взболтайте.
Prepare achma with kefir in the oven. Set the oven temperature to 180 degrees. Place unfolded pita bread on the bottom of the baking dish. The edges should hang over the sides. Cut the second sheet of pita bread in half and place it crosswise on top. Lubricate the surface with filling. Sprinkle with Adyghe and hard cheese. Place the rest of the pita bread on the cheese. Grease again and sprinkle with cheese. Cover with the overhanging edges of the pita bread. Pour over the rest of the filling. Bake for 10-15 minutes.
Приготовьте ачму с кефиром в духовке. Установите в духовке температуру в 180 градусов. На дно формы для запекания уложите лаваш в развернутом виде. Края должны свисать с бортиков. Второй лист лаваша разрежьте пополам и положите сверху крестообразно. Смажьте поверхность заливкой. Посыпьте адыгейским и твердым сыром. Оставшуюся часть лаваша разместите на сыре. Снова смажьте, посыпьте сыром. Закройте свисающими краями лаваша. Полейте остатками заливки. Запекайте 10-15 минут.
Cool the achma with kefir, remove from the mold, cut into pieces and serve.
Ачму с кефиром остудите, извлеките из формы, нарежьте на кусочки и подайте к столу.