Wash all the vegetables; young zucchini does not need to be peeled. Cut out the middle with the seeds; you don’t need to use it for the salad. Grate the zucchini using a Korean carrot grater. Peel the carrots and grate them using a Korean carrot grater. Peel the onion and cut into thin half rings. Wash the canning jars thoroughly with a brush and some baking soda. Boil the lids in water for 3-5 minutes. Peel the garlic and grate it or pass it through a press.
Все овощи вымойте, молодые кабачки можно не очищать от кожуры. Вырежьте середину с семенами, ее для салата использовать не нужно. Натрите кабачки на терке для корейской моркови. Очистите морковь и натрите ее на терке для корейской моркови. Лук очистите, нарежьте тонкими полукольцами. Банки для консервации тщательно промойте щеткой с добавлением пищевой соды. Крышки прокипятите в воде в течении 3-5 минут. Чеснок очистите и натрите на терке или пропустите через пресс.
Sterilize the jars. Pour cold water into the pan and jar until it completely covers the necks. If the jar does not fit, turn it horizontally. Bring the water to a boil and leave the jar with the lid on for 15-20 minutes to sterilize it. Then carefully remove it and place it neck down on a clean towel. Wait until it is completely dry.
Простерилизуйте банки. В кастрюлю и банку влейте холодную воду, чтобы она полностью покрывала горлышки. Если банка не помещается, переверните ее горизонтально. Доведите воду до кипения и продержите банку 15-20 минут вместе с крышкой, чтобы она простерилизовалась. Затем аккуратно достаньте ее и поставьте на чистое полотенце горлышком вниз. Дождитесь, когда она полностью высохнет.
Prepare vegetables for canning. Place grated carrots in a bowl and add zucchini to it. Next, add onions to the grated vegetables and add salt, pepper and sugar. Add garlic, pour in vinegar and vegetable oil. Mix the salad thoroughly with your hands. Then spread the salad in a dense layer into sterilized jars.
Приготовьте овощи к консервации. Сложите в миску тертую морковь и выложите к ней кабачки. Далее выложите к натертым овощам лук и всыпьте соль, перец и сахар. Добавьте чеснок, влейте уксус и растительное масло. Тщательно перемешайте салат руками. Затем разложите салат плотным слоем в простерилизованные банки.
Sterilize the salad. Cover the jars with boiled lids. Place a cloth, rag or towel in the bottom of a large saucepan and add water. Boil, then carefully place the jars with the lids on. Sterilize the salad over medium heat for 20 minutes after the water boils. Next, screw the jars and turn them over. Wrap the jars in a warm blanket and leave until completely cool.
Простерилизуйте салат. Прикройте банки прокипяченными крышками. На дно большой кастрюли поместите ткань, тряпку или полотенце и налейте воду. Вскипятите, после чего осторожно поставьте банки с прикрытыми крышками. Стерилизуйте салат на среднем огне 20 минут после закипания воды. Далее банки закрутите и переверните. Оберните банки теплым одеялом и оставьте до полного остывания.
Zucchini and carrot salad prepared for the winter, after cooling, store in a cool place. After approximately 14-20 days, the vegetables will be marinated and the preparation will be ready.
Салат из кабачков и моркови, приготовленный на зиму, после остывания поместите на хранение в холодное место. Приблизительно через 14-20 дней овощи промаринуются, и заготовка будет готова.