Prepare all the ingredients for the recipe. Wash the tomatoes, rinse the greens and dry them. Ripe Slivki tomatoes are best for this recipe.
Приготовьте все ингредиенты для рецепта. Вымойте томаты, сполосните зелень и обсушите ее. Для этого рецепта лучше всего подходят спелые помидоры сорта Сливки.
Cut the tomatoes into 4 wedges and remove the core. Place the tomatoes in a separate bowl.
Разрежьте томаты на 4 дольки и вырежьте сердцевину. Сложите томаты в отдельную посуду.
Prepare the sauce. Tear off the parsley and basil leaves, place them in a separate bowl, squeeze the juice from half a seedless lemon, pour olive oil into the mixture. Then use a blender to puree the ingredients. Salt the mixture.
Приготовьте соус. Оборвите листики петрушки и базилика,положите их в отдельную посуду, выжмите сок из половинки лимона без косточек, влейте в смесь оливковое масло. Затем с помощью блендера измельчите ингредиенты. Посолите смесь.
Mix the tomato slices and sauce well. Leave for 5 minutes.
Хорошо смешайте томатные дольки и соус. Оставьте на 5 минут.
Place the slices evenly on a baking sheet, pour the sauce on top and place in the oven for 40 minutes at a temperature no higher than 180˚C. At the same time, open the oven a little so that the tomatoes do not cook, but dry.
Разместите дольки равномерно на противне, сверху полейте соусом и отправьте в духовке на 40 минут при температуре не выше 180˚C. Духовку при этом немного приоткройте, чтобы помидоры не варились, а вялились.
Remove the sun-dried tomatoes from the oven and place in a bowl and pour a little olive oil on top. Store the product in the refrigerator.
Выньте вяленые томаты из духовки и сложите в посуду, сверху налейте немного оливкового масла. Продукт храните в холодильнике.
Sun-dried tomatoes can be served for breakfast as an addition to your sandwiches, you can put it on top of pizza instead of fresh tomatoes, you can serve it with meat, you can bake the popular bread with sun-dried tomatoes... Or you can eat it just like that
Вяленые помидоры можно подавать на завтрак в качестве дополнения к вашим бутербродам, можно положить сверху на пиццу, вместо свежих томатов, можно подать с мясом, можно испечь популярный хлеб с вялеными томатами... А можно есть и просто так