Rinse the rice, pour boiling water over it, cover with a lid and leave for a while. Wash and core the peppers.
Промойте рис, залейте его кипятком, накройте крышкой и оставьте на некоторое время. Промойте перцы и очистите от сердцевины.
Start preparing the sauce. Finely chop the carrots, onions and pepper caps or put them through a blender. Fry for 3-5 minutes over medium heat until almost done.
Приступайте к приготовлению соуса. Морковь, лук и шляпки от перца мелко нарежьте либо пропустите через блендер. Обжарьте в течение 3-5 минут на среднем огне практически до готовности.
Transfer a third of the mixture to a separate bowl. Add 2 tablespoons of tomato paste to the remaining vegetables and fry for 1-2 minutes (this will remove the sourness in the tomato paste). Add seasonings, 2 tablespoons of sour cream and a glass of boiled water. Simmer for about 5 more minutes. The sauce is ready.
Треть смеси переложите в отдельную посуду. К оставшимся овощам добавьте 2 столовые ложки томатной пасты и обжаривайте 1-2 минуты (это уберет кислинку в томатной пасте). Добавьте приправы, 2 столовых ложки сметаны и стакан кипяченой воды. Тушите еще около 5 минут. Соус готов.
Prepare the filling. Add the reserved fried vegetables, rice and seasonings to the minced meat, mix well.
Приготовьте начинку. К фаршу добавьте отложенные обжаренные овощи, рис и приправы, хорошо перемешайте.
Fill the peppers with minced meat, place in a deep form, pour in the sauce (if it seems that there is not enough water, add more), cover with foil and put in the oven for 40 minutes at 220 ° C, 10 minutes before readiness, you can remove the foil.
Наполните перцы фаршем, выложите в глубокую форму, залейте соусом (если покажется, что воды недостаточно, долейте еще), накройте фольгой и уберите в духовку на 40 минут при 220 °С, за 10 минут до готовности фольгу можно снять.
Serve peppers with sour cream and herbs.
Подавайте перцы со сметаной и зеленью.