Recipes / Autumn salad with figs, bacon and parmesan Осенний салат с инжиром, беконом и пармезаном
In autumn you really want bright colors, delicious, seasonal vegetables and fruits. A fall vegetable salad made with lettuce, tomatoes, bacon, figs, basil, pumpkin seeds and Parmesan. It is easy to prepare and tasty, and has a good range of colors.
Осенью хочется ярких оттенков, свежих сезонных овощей и фруктов. Осенний овощной салат состоит из листового салата, помидоров, бекона, инжира, базилика, тыквенных семечек и пармезана. Он прост в приготовлении, вкусен и радует насыщенной цветовой палитрой.
Steps / Шаги:
Prepare and measure all the necessary ingredients.
Подготовьте и отмерьте все необходимые ингредиенты.
Wash the salad in several waters and then dry.
Помойте салат в нескольких водах, а затем высушите.
Tear lettuce leaves and place on a plate.
Порвите салатные листья и выложите на тарелку.
Wash the tomatoes, cut them and place them on top of the salad.
Помидоры помойте, нарежьте и выложите поверх салата.
Tear the bacon with your hands and add to the tomatoes.
Бекон порвите руками и добавьте к помидорам.
Cut the washed figs into four parts and place them along the edge of the plate.
Мытый инжир разрежьте на четыре части и разложите по краю тарелки.
Add chopped basil leaves and pumpkin seeds to the salad. Drizzle with olive oil and salt.
К салату добавьте нарезанные листья базилика и тыквенные семечки. Полейте оливковым маслом и посолите.
Sprinkle the salad with finely grated Parmesan.
Салат посыпьте натертым на мелкой терке пармезаном.
Serve as an appetizer, accompanied by dry red wine.
Подавать как закуску, можно в сопровождении с красным сухим вином.