Prepare and measure all the necessary ingredients.
Подготовьте и отмерьте все необходимые ингредиенты.
Pour water into a saucepan and place on the stove. Peel the potatoes and cut them into strips. When the water boils, place the potatoes into the boiling water.
Налейте в кастрюлю воду и поставьте на плиту. Очистите картошку и нарежьте ее соломкой. Когда вода закипит, опустите картошку в кипящую воду.
Finely chop the pre-washed chanterelles and boil for 2-3 minutes.
Предварительно вымытые лисички мелко нарежьте и отварите 2-3 минуты.
Place in a frying pan, add butter, finely chopped onion and bell pepper. Fry over low heat for 5-7 minutes.
Выложите на сковородку, добавьте сливочное масло, мелко нарезанные лук и сладкий перец. Жарьте на медленном огне 5-7 минут.
As soon as the potatoes boil, add salt and finely chopped sorrel
Как только закипит картофель добавьте соль и мелконарезанный щавель
Place the fried mushrooms and vegetables into a saucepan. Let cook for 10 minutes. If desired, add finely chopped fresh herbs to the soup. Let cook for another 5 minutes.
Обжаренные грибы с овощами переложите в кастрюлю. Дайте повариться 10 минут. При желании добавьте в суп мелконарезанную свежую зелень. Дайте повариться еще 5 минут.
Turn off the heat, let the soup sit for another 10 minutes and pour into bowls.
Отключите нагрев, дайте супу постоять еще 10 минут и разлейте по тарелкам.
This soup is especially tasty with black bread toast; it is good served with sour cream, but some people also like it with mayonnaise.
Этот суп особенно вкусен с тостами из черного хлеба, хорошо подать его со сметаной, но кто-то любит и с майонезом.