Prepare all the necessary ingredients. It is best to take zucchini young, without seeds. Wash it thoroughly.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Кабачок лучше всего взять молодой, без семечек. Тщательно помойте его.
Grate the zucchini with the peel on a coarse grater.
Кабачок натрите с кожурой на крупной терке.
Add sifted flour, egg and soda. Add some salt. Mix thoroughly.
Добавьте просеянную муку, яйцо и соду. Посолите. Тщательно перемешайте.
Place a heavy-bottomed frying pan on the stove at maximum heat. Add vegetable oil for frying. Spoon the dough into a well-heated frying pan and fry until golden brown, 1-2 minutes on each side.
Поставьте сковороду с толстым дном на плиту на максимальную мощность нагрева. Добавьте растительное масло для обжарки. В хорошо разогретую сковороду выкладывайте ложкой тесто и обжаривайте до румяной корочки по 1-2 минуты с каждой стороны.
Good served hot or cold with sour cream or jam.
Хорошо подавать горячими или холодными со сметаной или вареньем.