For Adjarian khachapuri, prepare the ingredients according to the list.
Для хачапури по-аджарски подготовьте ингредиенты по списку.
Divide the egg into white and yolk. For the dough, combine a portion of cottage cheese with protein, flour, baking powder and salt.
Яйцо разделите на белок и желток. Для теста соедините порцию творога с белком, мукой, разрыхлителем и солью.
Mix well.
Хорошо перемешайте.
The curd and rice dough should be soft and form into pieces normally.
Творожно-рисовое тесто должно быть мягким, нормально формироваться в заготовки.
Form a “boat” on foil or a greased baking sheet, brush the sides with yolk.
На фольге или смазанном противне сформируйте «лодочку», бортики смажьте желтком.
Place the workpiece in the oven, preheated to 180-200 °C, for 10 minutes.
Поместите заготовку в духовку, разогретую до 180-200 °С, на 10 минут.
After ten minutes, remove the khachapuri from the oven and fill it with cheese filling. Place the boat in the oven for another 5-7 minutes until the cheese melts a little.
Через десять минут достаньте заготовку хачапури из духовки и наполните ее сырной начинкой. Уберите лодочку еще на 5-7 минут в духовку, чтобы сыр немного расплавился.
Take out the boat and use a fork to make a hole for the egg. Break an egg into the hole.
Достаньте лодочку, вилкой сделайте углубление для яйца. В углубление разбейте яйцо.
Place the khachapuri in the oven for another 5 minutes: the surface of the egg will set, but the yolk will remain runny.
Уберите хачапури еще на 5 минут в духовку: поверхность яйца схватится, но желток останется жидковатым.
Ready-made khachapuri, according to the principles of healthy nutrition, is served and consumed in the same way as traditional ones: a piece of baked goods with a curd part is broken off and dipped in an egg.
Готовые хачапури по принципам полезного питания подаются и употребляются так же, как и традиционные: отламывается кусочек выпечки с творожной частью и макается в яйцо.