Prepare all ingredients. Wash the lettuce leaves and tomatoes.
Подготовьте все ингредиенты. Листья салата и помидоры промойте.
Prepare the sauce. All products should be at room temperature. Pour oil into a blender glass, break the egg, trying to keep the yolk intact. Add mustard. Lower the blender into the glass, covering the yolk, and begin to beat the mixture without lifting the blender. When the mass has turned white and thickened, begin to lift the blender little by little, beating the mass well, this will take about 1 minute. Add all remaining sauce ingredients and whisk again until smooth, about a minute. Adjust the taste of the sauce: add salt if there is not enough, lemon juice for sourness or sugar if you want to make the sauce less salty.
Приготовьте соус. Все продукты должны быть комнатной температуры. В стакан блендера влейте масло, разбейте яйцо, стараясь сохранить желток целым. Добавьте горчицу. Опустите блендер в стакан, накрывая желток, и начните взбивать массу, не поднимая блендер. Когда масса побелела и загустела, начните понемногу приподнимать блендер, хорошо взбивая массу, на это потребуется около 1 минуты. Добавьте все остальные ингредиенты для соуса и снова хорошо взбейте до однородного состояния, примерно около минуты. Отрегулируйте вкус соуса: добавьте соль если ее недостаточно, лимонный сок для кислинки или сахар если хотите сделать соус менее соленым.
Season the duck breast with salt and pepper, make several cuts in the skin, and place skin side down in a dry frying pan. Fry on both sides over medium heat until golden brown.
Утиную грудку приправьте солью и перцем, сделайте несколько надрезов на коже, выложите кожей вниз на сухую сковороду. Обжарьте с двух сторон на среднем огне до румяной корочки.
Prepare the croutons: cut the loaf into cubes, cut off the crust, place in a disposable bag, add salt, herbs, garlic into the bag, pour in oil, close the bag and shake well. Distribute the cubes on a baking sheet, place in the oven for 7-10 minutes at 160°C until golden brown.
Приготовьте сухарики: нарежьте батон кубиками, срезав корочку, выложите в одноразовый пакет, всыпьте в пакет соль, травы, чеснок, влейте масло, закройте пакет и хорошо встряхните. Распределите кубики на противне, отправьте в духовку минут на 7-10 при 160°C до образования румяной корочки.
Assemble the salad. Tear washed and dried lettuce leaves into a bowl with your hands, add a couple of tablespoons of sauce, stir, each leaf should be covered with sauce. Place leaves in a serving dish. Place some of the crackers and chopped tomatoes on them and lightly sprinkle with sauce.
Соберите салат. Вымытые и подсушенные листья салата нарвите руками в миску, добавьте пару столовых ложек соуса, перемешайте, каждый листик должен быть покрыт соусом. Выложите листья в блюдо для подачи. На них разложите часть сухариков, нарезанные томаты, слегка сбрызните соусом.
Cut the duck breast into thin slices and place on a platter, add more croutons on top. Sprinkle with sauce again (for convenience, the sauce can be transferred to a pastry bag or bag).
Утиную грудку нарежьте на тонкие ломтики и разложите на блюде, сверху добавьте еще сухариков. Снова сбрызните соусом (для удобства соус можно переложить в кондитерской мешок или пакет).
Before serving, sprinkle the salad with finely grated Parmesan and add more croutons.
Перед подачей на стол посыпьте салат мелко натертым пармезаном, добавьте еще сухариков.