Prepare all ingredients. Wash and peel the vegetables. Melt the butter.
Подготовьте все ингредиенты. Овощи помойте и почистите. Масло растопите.
Chop the potatoes and mushrooms fairly large, approximately as shown in the photo. Chop the onion in a way convenient for you.
Нарежьте картошку и грибы достаточно крупно, примерно как на фото. Лук измельчите удобным вам способом.
Pour a teaspoon of ghee into a non-stick bottom pan and heat it up. You can use a Dutch oven or a frying pan. Add the chopped potatoes and lightly fry over medium heat, stirring occasionally, for 5 minutes. The potatoes should acquire a golden color as in the photo. Then add 150 ml of water, bay leaf if desired. Stir, close the lid and leave to simmer over low heat for 10 minutes.
В кастрюлю с антипригарным дном вылейте чайную ложку топленого масла, разогрейте. Можно использовать жаровню или сковороду. Выложите нарезанный картофель и слегка обжарьте на среднем огне помешивая в течение 5 минут. Картошка должна приобрести золотистый цвет как на фото. Затем добавьте 150 мл воды, лавровый лист по желанию. Перемешайте, закройте крышкой и оставьте тушиться на слабом огне 10 мин.
Pour a teaspoon of ghee into a frying pan and heat it up. Add chopped champignons and onions. Cook over medium heat, stirring until excess moisture evaporates. Then fry the mushrooms until golden brown, about 7-10 minutes.
На сковороду вылейте чайную ложку топленого масла, разогрейте. Выложите нарезанные шампиньоны и лук. Готовьте на среднем огне, помешивая пока выпарится лишняя влага. Затем обжарьте грибы до золотистого цвета примерно 7-10 мин.
Combine mushrooms and potatoes, add salt to taste. Close the lid and leave to simmer over low heat for 5 minutes. Then turn off the heat and let the dish sit for a while for 5-10 minutes.
Соедините грибы и картошку, посолите по вкусу. Закройте крышкой и оставьте томиться на маленьком огне 5 минут. Затем выключите огонь и дайте блюду немного постоять 5-10 минут.
Sprinkle the finished dish thickly with your favorite herbs, I used dill. It goes perfectly with potatoes and mushrooms. You can serve with pickles or salted fish.
Готовое блюдо густо посыпьте любимой зеленью, у меня укроп. Он идеально сочетается с картошкой и грибами. Подать можно с разносолами или соленой рыбкой.