Lay out all the ingredients in front of you. Wash and peel the vegetables.
Разложите все ингредиенты перед собой. Овощи помойте и почистите.
Pour water over the beef and let it cook. When the water boils, reduce the heat. Skim the foam from the meat and add salt. Add whole carrots and onions. When soft, remove the vegetables and set aside.
Говядину залейте водой и ставьте вариться. Когда вода закипит, уменьшите огонь. Снимите пену с мяса, посолите. Положите целиком морковь и лук. Когда они станут мягкими, вытащите овощи и отложите в сторону.
Let the potatoes cook. When the water boils, reduce the heat, add salt and cook until tender.
Поставьте вариться картофель. Когда вода закипит, уменьшите огонь, посолите и варите до готовности.
Remove the beef from the broth, cut into pieces and place in a blender bowl. Place the carrots and onions, cooked earlier, and a couple of ladles of broth there. Grind into soft and tender minced meat. As you grind, watch the consistency - you may need to add broth to soften the minced meat. You can add salt and spices to your liking.
Вытащите говядину из бульона, нарежьте кусочками и положите в чашу блендера. Туда же положите морковь и лук, сваренные ранее, и пару половников бульона. Перемолите в мягкий и нежный фарш. По мере перемалывания, смотрите за консистенцией — возможно придется подлить бульон для мягкости фарша. Можно досолить и добавить специи по своему вкусу.
Drain the potatoes, leaving some in the pan - this water will be useful for mashing. Prepare the puree. Mash the potatoes and add one egg.
Слейте воду с картофеля, оставив немного в кастрюле — эта вода пригодится для пюре. Приготовьте пюре. Разомните картофель и добавьте одно яйцо.
Grease a baking dish with vegetable oil. Start stacking the casserole. The first layer is half of mashed potatoes. The second layer is minced meat. The third layer is the second half of mashed potatoes. You can brush the casserole with sour cream or egg. Place the casserole in the oven and bake at 180℃ for 45 minutes.
Смажьте форму для запекания растительным маслом. Начните укладывать запеканку. Первый слой — половина картофельного пюре. Второй слой — мясной фарш. Третий слой — вторая половина картофельного пюре. Можно смазать запеканку сметаной или яйцом. Уберите запеканку в духовку и пеките на 180℃ 45 минут.
Let the casserole cool until it sets. Serve with vegetable salad. You can use sour cream as a sauce.
Дайте запеканке остыть, чтобы она скрепилась. Подавайте с овощным салатом. В качестве соуса можно использовать сметану.