Lay out all the ingredients in front of you. Wash and peel the potatoes.
Разложите все ингредиенты перед собой. Помойте и почистьте картошку.
Mix room temperature butter with flour. Mix salt, pepper and soda. Add sour cream. Combine with the dough, mix everything until smooth and cover with film. Meanwhile, cut the chicken into small pieces and the potatoes into small cubes. Add salt and pepper to taste.
Смешайте масло комнатной температуры с мукой. Смешайте соль, перец и соду. Добавьте сметану. Соедините с тестом, смешайте все до однородной консистенции и накройте пленкой. Тем временем нарежьте курицу на небольшие кусочки и картофель на мелкие кубики. Добавьте соль и перец по вкусу.
Divide the dough visually into 3 parts. Take 2/3 and spread evenly over the pan with your hands on the foil. Another Distribute the filling. Add a couple of pieces of butter.
Разделите тесто визуально на 3 части. Возьмите 2/3 и руками на фольге равномерно распределите по форме. Другую Распределите начинку. Добавьте пару кусочков масла.
Roll out the rest of the dough into a circle shape. Close the edges of the pie and cover with the rolled out part. Make a hole in the middle for steam. Bake at 170°C for 40 minutes. After this, bake for another 15 minutes at 200°C until the pie browns. Turn off the oven and let stand for 10 minutes. The dish is ready.
Оставшуюся часть теста раскатайте в форме круга. Закройте края пирога и накройте раскатанной частью. Посередине сделайте дырочку для пара. Выпекайте при 170°С 40 минут. После этого выпекайте еще 15 минут на 200°С, чтобы пирог подрумянился. Выключите духовку и дайте постоять 10 минут. Блюдо готово.
Serve the pie hot. Add sour cream and herbs if desired.
Подавайте пирог горячим. По желанию добавьте сметану и зелень.