Lay out all the ingredients in front of you.
Разложите все ингредиенты перед собой.
Separate the yolks from the whites. Beat the egg whites with a mixer. The whites should turn into a thick foam. Add half the sugar and a pinch of salt. Continue beating until creamy.
Отделите желтки от белков. Миксером взбейте белки. Белки должны превратиться в густую пену. Добавьте половину сахара и щепотку соли. Продолжайте взбивать до кремообразной консистенции.
Next, beat the yolks. Add sugar. The yolks should lighten.
Далее взбейте желтки. Добавьте сахар. Желтки должны посветлеть.
Mix the whites with the yolks. Add flour, baking powder and water. Beat with a mixer.
Смешайте белки с желтками. Добавьте муку, разрыхлитель и воду. Взбейте миксером.
Place the dough on parchment paper and place in an oven preheated to 180℃ for 12 minutes.
Выложите тесто на пергаментную бумагу и поставьте в в разогретую до 180℃ духовку на 12 минут.
Place the finished roll on a damp towel and separate from the parchment. Roll, cutting off the dried edges, and leave for a couple of minutes for the roll to take shape.
Готовый рулет выложите на влажное полотенце и отделите от пергамента. Сверните, отрезав засохшие края, и оставьте на пару минут для того, чтобы рулет принял форму.
When the roll has cooled, unroll and fill with jam and sour cream. Roll back. The roll is ready.
Когда рулет остынет, разверните и наполните джемом и сметаной. Сверните обратно. Рулет готов.
Serve with tea or coffee with jam and sour cream.
Подавайте к чаю или кофе с вареньем и сметаной.