Lay out all the ingredients in front of you. Break the egg and separate the yolk from the white. Warm the milk.
Разложите все ингредиенты перед собой. Разбейте яйцо и отделите желток от белка. Подогрейте молоко.
Add yeast to warm milk and leave it to swell for 5 minutes. After 5 minutes, add the yolk and melted butter to the milk. Mix well.
В теплое молоко добавьте дрожжи и оставьте их на 5 минут набухать. Через 5 минут к молоку добавьте желток и растопленное сливочное масло. Хорошо перемешайте.
Add a pinch of salt to the flour. Pour the mixed liquid ingredients on top. Knead the dough. Leave the resulting dough to proof for 1 hour in a warm place without drafts. For example, in an oven at a temperature of 60°C.
К муке добавьте щепотку соли. Сверху налейте смешанные жидкие ингредиенты. Замесите тесто. Полученное тесто отправьте на расстойку на 1 час в теплое место без сквозняков. Например в духовой шкаф при температуре 60°С.
Divide the risen dough into 60-70 g balls. Cover a baking sheet with parchment, transfer the dough balls onto it and put them back in the oven to proof for 15-20 minutes.
Подошедшее тесто разделите на шарики по 60-70 г. Противень застелите пергаментом, переложите на него шарики теста и снова отправьте в духовку на расстойку минут на 15-20.
Brush the buns with yolk and sprinkle sesame seeds on top. Bake at 180°C for 25 minutes.
Смажьте булочки желтком и посыпьте сверху кунжутом. Выпекайте при 180°С 25 минут.
Serve the buns on their own or use them as a base for burgers. For example, with beef and crispy iceberg lettuce.
Подавайте булочки как отдельное блюло или используйте как основу для бургеров. Например, с говядиной и хрустящим салатом айсберг.