Preheat the oven to 180°C.
Разогрейте духовку до 180 °С.
Peel the carrots, cut as desired and place in a blender bowl. Place kefir, eggs, butter and sugar there, beat until smooth.
Морковь очистите, нарежьте произвольно и положите в чашу блендера. Туда же поместите кефир, яйца, масло и сахар, пробейте до однородности.
In a bowl, use a dry whisk to mix flour, spices and baking soda.
В миске сухим венчиком смешайте муку, пряности и соду.
Add liquid ingredients to the mixture of dry ingredients and stir until smooth; you can also add any nuts or dried fruits.
В смесь сухих ингредиентов добавьте жидкие и перемешайте до однородности, сюда же можно добавить любые орехи или сухофрукты.
Bake for 40-60 minutes, check doneness with a toothpick. The cake turns out moist, you can’t feel the carrots in it.
Выпекайте в течение 40-60 минут, готовность проверяйте зубочисткой. Кекс получается влажным, морковь в нем не чувствуется.
The cupcake is perfect for tea or coffee, it can be served with cream cheese, curd cream or salted caramel.
Кекс прекрасен к чаю или кофе, его можно подать с кремом-чиз,творожным кремом или соленой карамелью.