Rinse the pork and beef, remove excess veins and skin. Peel the onions and rinse with cold water. Also rinse the rice in advance and then drain it in a colander to remove the moisture. Wash the green onions and chop finely. Prepare two frying pans and a meat grinder.
Свинину и говядину промойте, очистите от лишних жилок и кожи. Репчатый лук очистите от шелухи и сполосните холодной водой. Рис также заранее промойте, а затем откиньте на дуршлаг, чтобы влага ушла. Зеленый лук помойте и мелко порежьте. Подготовьте две сковороды и мясорубку.
Prepare the minced meat. Cut the meat into small pieces and place them in a meat grinder. Scroll through the meat parts to make minced meat. If it seems large, pass it through the meat grinder again.
Приготовьте фарш. Нарежьте мясо небольшими кусочками и выложите их в мясорубку. Прокрутите мясные части, чтобы получился фарш. Если он покажется крупным, пропустите его через мясорубку еще раз.
Prepare the base for the dish. Cut one onion into small pieces and place in a bowl. Add minced meat, rice, salt and seasoning there. Stir the mixture until smooth.
Подготовьте основу для блюда. Одну луковицу нарежьте мелкими кусочками и переложите в миску. Туда же добавьте фарш, рис, соль и приправу. Перемешайте массу до однородного состояния.
Form hedgehogs. Pour some vegetable oil into a frying pan and heat it up. Form meat balls from the prepared minced meat, then place them in a hot frying pan. Fry them on all sides.
Сформируйте ежики. На сковороду налейте немного растительного масла, разогрейте. Из готового фарша слепите мясные шарики, после чего выложите их на горячую сковороду. Обжарьте их со всех сторон.
Prepare tomato sauce. Finely chop the second onion. Heat another frying pan with vegetable oil. Place the prepared onion on it, fry it for 2-3 minutes. Then add tomato paste and keep the mixture on the fire for another 1-2 minutes.
Приготовьте томатную подливку. Мелко нарежьте вторую луковицу. Другую сковороду нагрейте вместе с растительным маслом. Выложите на нее подготовленный лук, обжаривайте его в течение 2-3 минут. Затем добавьте томатную пасту и подержите смесь на огне еще 1-2 минуты.
Finish cooking. Transfer the fried hedgehogs to the tomato paste. Pour water into the pan and bring the dish to a boil. Then cover the hedgehogs with a lid and leave them to simmer over low heat for 20-25 minutes.
Закончите приготовление. Обжаренные ежики переложите к томатной пасте. Влейте в сковороду воду и доведите блюдо до кипения. Затем накройте ежики крышкой и оставьте их тушиться на небольшом огне 20-25 минут.
Sprinkle the finished hedgehogs with finely chopped green onions. Serve the hedgehogs in portions along with mashed potatoes.
Посыпьте готовые ежики мелко порезанным зеленым луком. Подавайте ежики порционно вместе с картофельным пюре.