Sift the flour first to avoid lumps getting into the dough. Heat the water to 38-40 degrees. Wash the chicken egg and separate the yolk from the white. Prepare towels, a bowl, a rolling pin, parchment paper and a baking sheet.
Предварительно просейте муку, чтобы избежать попадания в тесто комочков. Нагрейте воду до 38-40 градусов. Помойте куриное яйцо и отделите желток от белка. Подготовьте полотенца, миску, скалку, пергаментную бумагу и противень.
Knead the dough. Pour flour into a bowl, add yeast, salt and sugar, mix. Add sunflower oil to the mixture, then gradually pour in warm water, kneading the dough first with a spoon and then with your hands. When the dough is ready, form it into a ball, place it in a bowl, cover with a towel and leave for 1 hour.
Замесите тесто. В миску засыпьте муку, добавьте к ней дрожжи, соль и сахар, перемешайте. Добавьте в смесь подсолнечное масло, затем постепенно влейте теплую воду, замешивая тесто сначала ложкой, а затем руками. Когда тесто будет готово, сформируйте из него шар, положите в миску, накройте полотенцем и оставьте на 1 час.
Form a baguette. Punch down the finished dough to release excess air. Roll out the dough with a rolling pin into a rectangular layer, then fold it into an envelope and roll it out again. Shape the dough into a baguette, stretching it slightly on the sides.
Сформируйте багет. Готовое тесто обомните, чтобы вышел лишний воздух. Раскатайте тесто скалкой в прямоугольный пласт, затем сложите его в конверт и еще раз раскатайте. Придайте тесту форму багета, слегка растягивая его по бокам.
Prepare your baguette for baking. Place a sheet of parchment paper on a baking sheet. Place the future bread on top. Using a knife, make slanting cuts on the surface of the dough. Then roll two towels into small bundles and place them under the parchment, supporting the baguette on both sides. Leave the dough at room temperature for 20-30 minutes. At the same time, turn on the oven to preheat to 200 degrees.
Подготовьте багет к выпечке. На противень выложите лист пергаментной бумаги. Сверху расположите будущий хлеб. С помощью ножа сделайте на поверхности теста косые надрезы. Затем сверните два полотенца в небольшие жгуты и подложите их под пергамент, подпирая багет с двух сторон. Оставьте тесто при комнатной температуре на 20-30 минут. В это же время включите духовку разогреваться до 200 градусов.
Roast the sesame seeds. Heat a heavy-bottomed frying pan over medium heat and add sesame seeds. After 1 minute, start stirring the seeds with a silicone spatula to prevent them from burning. Fry the sesame seeds for 10 minutes, then remove from the heat and transfer to a separate container.
Обжарьте кунжут. Разогрейте на среднем огне сковороду с толстым дном и всыпьте кунжут. Спустя 1 минуту начните помешивать семена силиконовой лопаткой, чтобы они не подгорали. Обжаривайте кунжут в течение 10 минут, после чего уберите с огня и переложите в отдельную емкость.
Place the baguette to bake. Lightly beat the egg yolk and brush the surface of the baguette with it. Remove the towels, sprinkle the dough with sesame seeds and place it in the oven for 20-30 minutes.
Поставьте багет выпекаться. Слегка взбейте яичный желток и смажьте им поверхность багета. Извлеките полотенца, посыпьте тесто кунжутом и поставьте его в духовку на 20-30 минут.
Wait for the finished baguette to cool, then cut it into equal pieces. Place a napkin on the bottom of a small basket, place the bread on top and serve it to the table.
Дождитесь, когда готовый багет остынет, после чего разрежьте его на равные кусочки. Положите на дно небольшой корзинки салфетку, сверху выложите хлеб и подайте его к столу.