Measure out the required amount of food. Sift the flour through a sieve. Heat the water. Line a baking sheet with parchment paper.
Отмерьте необходимое количество продуктов. Муку просейте через сито. Воду подогрейте. Противень застелите пергаментной бумагой.
Prepare the saffron dough. Pour saffron into heated water, stir, let stand for about 5 minutes. Then dilute the yeast in colored water, add salt, sugar, butter. Add flour in portions, knead the dough, let stand for an hour in a warm place.
Приготовьте шафранное тесто. Всыпьте в подогретую воду шафран, размешайте, дайте постоять около 5 минут. Затем разведите в окрашенной воде дрожжи, добавьте соль, сахар, масло. Порциями введите муку, замесите тесто, дайте постоять в течение часа в теплом месте.
Start shaping. Divide the dough into two equal parts and roll each into a roll. Place the pieces on a baking sheet, sprinkle with a little flour, and let stand for 15-20 minutes. While the dough is proofing, turn on the oven at 180 degrees. Place a container of water on the bottom shelf of the oven. Send the baguettes to bake for 20-25 minutes. Then let the items cool on a wire rack.
Приступите к формовке. Разделите тесто на две равные части, скатайте из каждой рулет. Выложите заготовки на противень, немного присыпьте мукой, дайте постоять 15-20 минут. Пока тесто расстаивается, включите духовку на 180 градусов. На нижнюю полку духового шкафа поместите емкость с водой. Отправьте багеты выпекаться на 20-25 минут. Затем дайте изделиям остыть на решетке.
Break the baguette with saffron into pieces and place in a bread bin. Serve with a glass of warm milk.
Багет с шафраном разломайте на кусочки, выложите в хлебницу. Подайте со стаканом теплого молока.