Prepare ingredients for baguette with potatoes. Wash the potatoes. Tip: Live yeast can be replaced with dry yeast. 1 g of dry yeast corresponds to 3 g of live pressed yeast.
Подготовьте продукты для багета с картошкой. Картофель помойте. Совет: Живые дрожжи можно заменить на сухие. 1 г сухих дрожжей соответствует 3 г живых прессованных.
Make a dough. Combine warm water, yeast, flour. Cover the bowl with cling film. Leave in the room for 1 hour, then refrigerate for 11 hours.
Сделайте опару. Соедините теплую воду, дрожжи, муку. Накройте миску пленкой. Оставьте на 1 час в комнате, затем уберите в холод на 11 часов.
Prepare the potato dough while the dough is rising. Boil the potatoes in their skins for 15-20 minutes. Remove the skin. Mash into a puree. Mix with flour. You should get a dense dough, which should be refrigerated for 12 hours.
Подготовьте картофельное тесто, пока опара расстаивается. Картофель отварите в мундире 15-20 минут. Кожицу снимите. Разомните в пюре. Смешайте с мукой. Должно получиться плотное тесто, которое следует убрать в холод на 12 часов.
Prepare a baguette with potatoes. Add the dough, salt and remaining yeast to the potato dough. Knead and cover with film. Place in the oven at 25 degrees for 3 hours. During the first two hours, every 30 minutes (4 times in total) the dough should be pulled out by hand and folded. Do stretches 2-3 times. Form the dough into long baguettes on a floured surface. Place on a baking sheet. Let stand warm for 30 minutes. Bake at 230-250 degrees for 25-30 minutes.
Приготовьте багет с картошкой. В картофельное тесто добавьте опару, соль и оставшиеся дрожжи. Вымесите, прикройте пленкой. Поставьте в духовку на 25 градусов на 3 часа. В течение первых двух часов каждые 30 минут (всего 4 раза) тесто нужно вытягивать руками и складывать. Делать вытяжения 2-3 раза. Из теста на присыпанной мукой поверхности сформируйте длинные багеты. Выложите на противень. Дайте постоять в тепле 30 минут. Выпекайте при 230-250 градусах 25-30 минут.
Serve the baguette with potatoes immediately after cooking.
Подавайте багет с картошкой на стол сразу после приготовления.