Peel the kiwi and rinse. Cut one kiwi into small pieces to decorate the jelly. Wash and dry the mint sprigs. To grind kiwi, prepare a blender or sieve.
Киви очистите от шкурки и сполосните. Один киви для украшения желе нарежьте небольшими кусочками. Веточки мяты вымойте и обсушите. Для того чтобы измельчить киви, подготовьте блендер или сито.
Prepare the kiwi. Cut the kiwi into large pieces and place in a blender bowl. Puree the kiwi until smooth.
Подготовьте киви. Киви порежьте крупными кусками и переложите в чашу блендера. Пюрируйте киви до состояния однородной массы.
Dissolve gelatin. Pour 0.3 cups of water into a small container, add gelatin and stir. Leave the gelatin to swell for 15-20 minutes.
Разведите желатин. В небольшую емкость налейте 0,3 стакана воды, добавьте желатин и размешайте. Оставьте желатин набухать на 15-20 минут.
Boil the syrup. Pour 1 glass of water into the pan, add sugar and place the pan on low heat. Stirring, bring the mixture to a boil and the sugar is completely dissolved. Reduce heat to low, add 2 mint sprigs and bloomed gelatin. Stir the mixture until the gelatin is completely dissolved, and then remove the mint. Add the kiwi puree, stir and remove the jelly from the heat. Pour the jelly into molds and refrigerate until completely set, about 3-4 hours.
Сварите сироп. В кастрюлю налейте 1 стакан воды, всыпьте сахар и поставьте кастрюлю на небольшой огонь. Помешивая, доведите смесь до кипения и полного растворения сахара. Убавьте огонь до минимума, добавьте 2 веточки мяты и набухший желатин. Размешивайте смесь до полного растворения желатина, а затем удалите мяту. Добавьте пюре из киви, размешайте и снимите желе с огня. Разлейте желе по формам и уберите в холодильник до полного застывания примерно на 3-4 часа.
Serve the molds with homemade kiwi jelly on the table, garnishing it with mint sprigs and pieces of fresh kiwi.
Формочки с домашним желе из киви подавайте на стол, украсив его веточками мяты и кусочками свежего киви.