Thaw the strawberries at room temperature, reserving the juice released. Prepare a blender, a saucepan, a container for diluting gelatin, and glasses for jelly. Tip: to defrost strawberries faster, add 100 ml of boiling water to them.
Клубнику разморозьте при комнатной температуре, сохранив выделившийся при этом сок. Подготовьте блендер, сотейник, емкость для разведения желатина, стаканы для желе. Совет: чтобы клубника быстрее разморозилась, добавьте к ней 100 мл кипятка.
Prepare gelatin. Mix gelatin and water in a small container. Leave it at room temperature for 20 minutes to allow it to swell.
Подготовьте желатин. Желатин и воду смешайте в небольшой емкости. Оставьте его на 20 минут при комнатной температуре, чтобы он набух.
Prepare the berries. Mix the defrosted strawberries and their juice with half the sugar and transfer to a blender, grind at low speed.
Подготовьте ягоды. Размороженную клубнику и сок из нее смешайте с половиной сахара и переложите в блендер, измельчите на малых оборотах.
Make jelly. Place the strawberries and swollen gelatin in a saucepan, add the remaining sugar and place on low heat. Heat the mixture without bringing to a boil and stirring constantly until the gelatin is completely dissolved. Pour the jelly into glasses and refrigerate for 2 hours.
Сварите желе. Клубнику и набухший желатин переложите в сотейник, добавьте оставшийся сахар и поставьте на слабый огонь. Нагрейте смесь, не доводя до кипения и постоянно помешивая, чтобы желатин полностью растворился. Желе разлейте по стаканам и уберите в холодильник на 2 часа.
Serve strawberry jelly directly in glasses, topping with whipped cream and sprinkling with coconut.
Клубничное желе подавайте прямо в стаканах, украсив верх взбитыми сливками и посыпав кокосовой стружкой.