Treat the eggs with a 3% soda solution and rinse. Wash and peel the tangerines, cut in half lengthwise and remove the seeds if necessary. Prepare a mixer and small silicone baking molds. Preheat the oven to 180 degrees.
Яйца обработайте 3%-ным раствором соды и промойте. Мандарины помойте и очистите от кожуры, разрежьте пополам вдоль и удалите косточки при необходимости. Приготовьте миксер и небольшие силиконовые формочки для выпечки. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the dough. Mix flour with baking powder and sugar, stir, add egg and sour cream to the mixture. Mix everything thoroughly until smooth.
Приготовьте тесто. Смешайте муку с разрыхлителем и сахаром, перемешайте, добавьте к массе яйцо и сметану. Все тщательно перемешайте до однородности.
Bake cupcakes. Grease the molds with sunflower oil and place the tangerine halves in them, cut side down. Pour the dough into each mold on top, place in a preheated oven and bake for 25 minutes. Once baked, remove the cupcakes from the pan and turn them upside down.
Испеките кексы. Смажьте формы подсолнечным маслом, выложите в них половинки мандаринов срезом вниз. Сверху в каждую формочку налейте тесто, поставьте в разогретую духовку и выпекайте 25 минут. После выпечки выньте кексы из формы и переверните вверх дном.
Dust the cupcakes with powdered sugar when serving.
Посыпьте кексы при подаче сахарной пудрой.