Wash the apricots, cut into two parts and remove the pits. Prepare a pan, bowl, mixer and ice cream mold. Wash the mint and separate the leaves from the stem.
Абрикосы промойте, разрежьте на две части и удалите косточки. Подготовьте кастрюлю, миску, миксер и форму для мороженого. Мяту помойте и отделите листочки от стебля.
Make some jam. Place the prepared apricots into a saucepan. Add sugar there, then leave the fruit for 40-50 minutes to release the juice. Mix everything well. Place the pan on the fire and bring the mixture to a boil, then remove it from the heat and cool.
Приготовьте джем. Подготовленные абрикосы переложите в кастрюлю. Туда же добавьте сахар, после чего оставьте фрукты на 40-50 минут, чтобы выделился сок. Все хорошо перемешайте. Кастрюлю поставьте на огонь и доведите массу до кипения, затем снимите ее с огня и охладите.
Prepare the ice cream. Pour the cream into a separate bowl and whip it until stiff peaks form. Add cooled apricot mixture and Greek yogurt to them. Mix the ingredients carefully so as not to disturb the consistency.
Приготовьте мороженое. Перелейте сливки в отдельную миску и взбейте их до устойчивых пиков. Добавьте к ним охлажденную абрикосовую массу и греческий йогурт. Ингредиенты аккуратно перемешайте, чтобы не нарушить консистенцию.
Leave the dish to cool. Transfer the creamy apricot mixture into an ice cream mold and place it in the freezer for 7-8 hours until completely set.
Оставьте блюдо охлаждаться. Сливочно-абрикосовую смесь переложите в форму для мороженого и поместите ее в морозильную камеру на 7-8 часов до полной готовности.
Serve apricot ice cream in bowls or cups in the form of balls. Use mint leaves for decoration. If desired, you can add honey, chocolate or jam.
Подавайте абрикосовое мороженое в креманках или стаканчиках в виде шариков. Для украшения используйте листики мяты. По желанию можно добавить мед, шоколад или варенье.