Wash jacket potatoes and quail eggs, boil in salted water and cool. Wash the cucumber and tomatoes and dry with a paper towel. Wash the Lollo Rossa salad and green onions well and dry. Prepare a wide, flat salad dish. Wash the lemon and cut into thin slices. Tip: To cool the eggs faster, pour cold water over them several times.
Картофель в мундире и перепелиные яйца вымойте, отварите в подсоленной воде и остудите. Огурец и помидоры вымойте и оботрите бумажным полотенцем. Салат "Лолло росса" и перья зеленого лука хорошо вымойте и обсушите. Приготовьте широкое плоское блюдо для салата. Лимон помойте и нарежьте тонкими ломтиками. Совет: чтобы яйца быстрее остыли, несколько раз залейте их холодной водой.
Prepare the ingredients for the salad. Peel the potatoes and cut into small cubes. Peel the quail eggs and cut into slices 3-4 mm thick. Cut the cucumber and tomatoes into medium cubes. Cut the smoked salmon into strips. Finely chop the green onions.
Подготовьте ингредиенты для салата. Картофель очистите от шкурки и нарежьте небольшими кубиками. Перепелиные яйца очистите от скорлупы и нарежьте кружочками толщиной 3-4 мм. Огурец и помидоры порежьте средними кубиками. Копченую семгу нарежьте полосками. Зеленый лук мелко нашинкуйте.
Assemble the salad. Line a large flat dish with lettuce leaves. Distribute cubes of potatoes, tomatoes and cucumbers evenly on top. Next, lay out the strips of smoked salmon. Sprinkle the salmon with finely chopped green onions and lay out the quail egg circles. Salt, pepper and pour olive oil over the salad.
Соберите салат. Большое плоское блюдо застелите листьями салата. Сверху равномерно распределите кубики картофеля, помидоров и огурцов. Следом выложите полоски из копченой семги. Посыпьте семгу мелко нарезанным зеленым луком и выложите кружочки из перепелиных яиц. Посолите, поперчите и полейте салат оливковым маслом.
“Norwegian” salad with salmon will look impressive on any holiday table, so serve it on a large platter immediately after preparation, garnishing with thin slices of lemon if desired.
«Норвежский» салат с семгой будет эффектно выглядеть на любом праздничном столе, поэтому подавайте его на большом блюде сразу после приготовления, при желании украсив тонкими ломтиками лимона.