Thaw the turkey fillet in the refrigerator for 6 hours, rinse well. Peel the onions. Wash and peel the carrots. Wash the celery root and chicken egg. Separate the yolk from the white. Prepare your blender.
Филе индейки разморозьте в холодильнике в течение 6 часов, хорошо промойте. Репчатый лук почистите. Морковь помойте и почистите. Корень сельдерея и куриное яйцо помойте. Отделите желток от белка. Подготовьте блендер.
Boil the broth and chop the turkey. Place the meat in cold water. Bring to a boil, skim off the foam. Add half an onion, carrots and celery root. Simmer over low heat for 90 minutes. Remove the turkey meat from the broth, finely chop it, add 1 cup of broth, and blend with a blender until smooth.
Сварите бульон и измельчите индейку. Мясо положите в холодную воду. Доведите до кипения, снимите пену. Добавьте туда половину луковицы, морковь и корень сельдерея. Варите на медленном огне 90 минут. Мясо индейки достаньте из бульона, мелко покрошите, добавьте 1 стакан бульона, перебейте блендером до однородной консистенции.
Prepare the base for the creamy soup. Heat the cream until hot - about 60 degrees. Add the yolk, cream, salt, and half the butter to the turkey. Mix everything again with a blender for 2 minutes.
Приготовьте основу для супа-пюре. Подогрейте сливки до горячего состояния — примерно до 60 градусов. К индейке добавьте желток, сливки, соль, половину сливочного масла. Все снова перемешайте блендером в течение 2 минут.
Prepare the sauce. Melt the remaining butter in a saucepan. Add flour gradually, stirring constantly. Add 100 ml of broth, mix thoroughly.
Приготовьте соус. В сотейнике растопите оставшееся сливочное масло. Добавьте постепенно муку, постоянно помешивая. Добавьте 100 мл бульона, тщательно перемешайте.
Prepare the creamy soup. Remove vegetables from the remaining broth and bring the broth to a boil. Add the sauce and all-purpose seasoning, stir and cook for 10 minutes. Add turkey and chicken seasoning and cook for another 10 minutes.
Приготовьте суп-пюре. Из оставшегося бульона удалите овощи, доведите бульон до кипения. Добавьте в него соус, универсальную приправу, перемешайте и варите 10 минут. Добавьте индейку, приправу для курицы и варите еще 10 минут.
Toast the bread in a preheated frying pan on both sides for 30 seconds. Serve creamed turkey soup with croutons.
Хлеб подсушите на разогретой сковороде с двух сторон по 30 секунд. Подавайте суп-пюре из индейки с гренками.