Before boiling, soak the mung beans in cold water for 3 hours - this way the beans will be better absorbed by the body. Rinse the basmati rice well in cold water until the water becomes clear. Peel and rinse the onions and garlic, chop finely. Wash the parsley and separate the thick stem from the branches.
Перед отвариванием замочите маш в холодной воде на 3 часа — так бобы лучше усвоятся организмом. Рис басмати хорошо промойте в холодной воде, чтобы вода стала прозрачной. Репчатый лук и чеснок очистите и сполосните, мелко порежьте. Петрушку помойте и отделите толстый стебель от веточек.
Fry the vegetables. Heat coconut oil in a deep frying pan or saucepan, add onion, garlic, ginger powder, cumin and fry for 5 minutes, stirring so that the vegetables and spices do not burn.
Обжарьте овощи. В глубокой сковороде или кастрюле разогрейте кокосовое масло, добавьте лук, чеснок, порошок имбиря, тмин и обжарьте 5 минут, помешивая, чтобы овощи и специи не подгорели.
Cook rice and mung beans. Add rice and mung bean to the vegetables and spices in a frying pan or saucepan, add salt and add vegetable broth. Bring the mixture to a boil, reduce the heat to low, cover with a lid and cook for about 20 minutes, periodically checking to see if the liquid has boiled away and adding water if necessary. The rice and mung beans should become tender and soft.
Сварите рис и маш. В сковороду или кастрюлю к овощам и специям всыпьте рис и маш, посолите и залейте овощным бульоном. Доведите массу до кипения, уменьшите огонь до минимального, закройте крышкой и готовьте еще примерно 20 минут, периодически проверяя, не выкипела ли жидкость, и при необходимости добавляя воду. Рис и маш должны стать нежными и мягкими.
Serve the finished rice with mung bean and spices hot, garnishing the plate with a sprig of parsley or other favorite aromatic herbs.
Готовые рис с машем и специями подавайте горячими, украсив тарелку с блюдом веточкой петрушки или другой любимой ароматной зеленью.