Rinse the rice well and soak in water for 10 minutes. Wash the green onions and chop finely. Prepare a fine sieve or colander.
Хорошо промойте рис и замочите в воде на 10 минут. Помойте зеленый лук и мелко нарежьте. Приготовьте мелкое сито или дуршлаг.
Cook the rice. Pour water into a saucepan and bring to a boil over medium heat. Carefully pour rice into boiling water, add salt and stir. Cook the rice until tender, stirring regularly, about 15-20 minutes. Then drain the rice in a colander and rinse under cold water. Allow excess liquid to drain.
Сварите рис. В кастрюлю налейте воду и доведите на среднем огне до кипения. В кипящую воду аккуратно высыпьте рис, посолите и перемешайте. Варите рис до готовности, регулярно помешивая, примерно 15-20 минут. Затем откиньте рис на дуршлаг и промойте под холодной водой. Дайте лишней жидкости стечь.
Top with rice. In the pan where the rice was cooked, melt the ghee, add dry garlic, coriander and mustard seeds. Fry the spices for 2-3 minutes, stirring constantly with a wooden spatula, and then add rice to them. Mix the rice well, turn off the heat and let the dish stand for 10-15 minutes.
Заправьте рис. В кастрюле, где варился рис, растопите топленое масло, добавьте сухой чеснок, кориандр и зерна горчицы. Обжаривайте специи 2-3 минуты, постоянно помешивая деревянной лопаткой, а затем выложите к ним рис. Рис хорошо перемешайте, выключите нагрев и дайте блюду постоять 10-15 минут.
Place the boiled rice soaked in spices and ghee on plates, sprinkle with sesame seeds and finely chopped green onions.
Напитанный специями и топленым маслом вареный рис переложите на тарелки, посыпьте зернами кунжута и мелко нарезанным зеленым луком.