Rinse the rice thoroughly. Preheat the rice broth and bring to a boil. Wash the lemon well and dry with a clean towel. Cut a few lemon slices for garnish. Using a fine grater, remove the zest from half the lemon. Squeeze the juice out of the entire lemon and strain it through a fine strainer or cheesecloth. Rinse the green onion feathers under cold water, shake off and dry, chop finely. Cut the olives into rings.
Тщательно промойте рис. Бульон для варки риса предварительно разогрейте и доведите до кипения. Лимон хорошо вымойте и обсушите чистым полотенцем. Отрежьте несколько долек лимона для украшения. С половины лимона снимите мелкой теркой цедру. Из всего лимона выдавите сок и процедите его через мелкое ситечко или марлю. Перья зеленого лука промойте под холодной водой, стряхните и обсушите, мелко нарежьте. Порежьте колечками маслины.
Fry the greens and rice. Heat olive oil in a deep, heavy-bottomed saucepan over medium heat. Fry the green onions for 1-2 minutes, stirring constantly. Add the rice to the pan and cook for another 2-3 minutes, stirring constantly until the rice is completely coated with oil.
Обжарьте зелень и рис. На среднем огне разогрейте в глубокой кастрюле с толстым дном оливковое масло. Обжарьте зеленый лук в течение 1-2 минут, постоянно помешивая. Высыпьте в кастрюлю рис и жарьте еще 2-3 минуты, постоянно помешивая, чтобы рис полностью покрылся маслом.
Cook the rice. Pour hot chicken broth into the pan with the rice and herbs. Add salt, ground black pepper and stir. Add zest and lemon juice to the pan and stir. Bring the rice to a boil, reduce the heat, cover and simmer for about 20 minutes until the rice has absorbed all the broth and is tender. Remove the pan from the heat and let the rice sit for 10-15 minutes.
Сварите рис. В кастрюлю к рису и зелени влейте горячий куриный бульон. Добавьте соль, черный молотый перец и размешайте. В кастрюлю добавьте цедру, лимонный сок и перемешайте. Доведите рис до кипения, убавьте огонь, накройте крышкой и варите примерно 20 минут, пока рис не впитает весь бульон и не станет мягким. Снимите кастрюлю с огня и дайте рису настояться 10-15 минут.
Place the rice on a flat plate, garnish with lemon slices and sprinkle sliced olives on top.
Выложите рис на плоскую тарелку, украсьте дольками лимона и посыпьте сверху маслинами, нарезанными колечками.