Rinse the rice well in cold water. Thaw the squid in the refrigerator for 4 hours, pour boiling water over it, and immediately place in cold water. Clean the squid from films and entrails, rinse well and cut into rings. Peel the onions and garlic and finely chop them. Wash the bell pepper, remove the stem and seeds. Wash the tomato, remove the stem. Wash and dry the dill, remove thick stems. Finely chop the onion and garlic. Cut the bell pepper and tomato into cubes.
Рис хорошо промойте в холодной воде. Кальмаров разморозьте в холодильнике в течение 4 часов, обдайте кипятком, сразу поместите в холодную воду. Почистите кальмара от пленок и внутренностей, хорошо промойте и нарежьте кольцами. Репчатый лук и чеснок почистите и мелко накрошите. Болгарский перец помойте, удалите плодоножку и семена. Помидор помойте, удалите плодоножку. Укроп помойте и обсушите, удалите толстые стебли. Лук и чеснок мелко покрошите. Болгарский перец и помидор нарежьте кубиками.
Fry the vegetables. Heat vegetable oil in a frying pan. Add onion and garlic, fry for 5 minutes. Add bell pepper and tomato, simmer for another 5 minutes.
Обжарьте овощи. Разогрейте на сковороде растительное масло. Добавьте лук и чеснок, обжаривайте 5 минут. Добавьте болгарский перец и помидор, тушите еще 5 минут.
Prepare the rice. Add rice and salt to the vegetables, mix well, fry for 5 minutes. Add water, close the lid, simmer for 20 minutes.
Приготовьте рис. Добавьте к овощам рис, соль, хорошо перемешайте, обжаривайте в течение 5 минут. Добавьте воду, закройте крышкой, тушите 20 минут.
Bring the dish to readiness. Add squid and pepper mixture to the rice, mix thoroughly, cover with a lid, cook over low heat for 5 minutes.
Доведите блюдо до готовности. Добавьте к рису кальмаров, смесь перцев, тщательно перемешайте, закройте крышкой, готовьте на слабом огне 5 минут.
Serve rice with squid and vegetables, garnished with dill sprigs.
Подавайте рис с кальмарами и овощами, украсив веточками укропа.