Rinse the rice and cover with cold water. Thaw the vegetable mixture. Wash the tomatoes, remove the stem and cut into large cubes. Peel the onion and garlic. Finely chop the onion, pass the garlic through a press. Wash and dry the parsley. Boil 500 ml of water.
Рис промойте и залейте холодной водой. Смесь овощей разморозьте. Помидоры помойте, удалите плодоножку и нарежьте крупными кубиками. Лук репчатый и чеснок очистите. Лук мелко порежьте, чеснок пропустите через пресс. Петрушку промойте и просушите. Вскипятите 500 мл воды.
Fry the vegetables. Grease the multicooker bowl with oil and turn on the “Frying” program. Add the onion and fry for 5 minutes, then add the vegetable mixture and fry for another 5 minutes. Then add garlic, tomatoes, tomato paste and add water until it covers the bowl halfway. Keep everything together on the “Extinguishing” mode for 5 minutes.
Пожарьте овощи. Смажьте чашу мультиварки маслом, включите программу "Жарка". Положите лук и обжарьте его в течение 5 минут, затем добавьте смесь овощей и жарьте еще 5 минут. Затем положите чеснок, помидоры, томатную пасту и налейте воду, чтобы она покрыла содержимое чаши наполовину. Подержите все вместе на режиме "Тушение" 5 минут.
Add rice and spices. Place rice on top of the vegetables, pour in hot water to cover the rice by 1.5-2 cm. Add salt and pepper. Turn on the "Rice" or "Grain" mode and cook until the program ends. Then open the slow cooker and stir the contents.
Добавьте рис и специи. Поверх овощей разложите рис, налейте горячую воду, чтобы она покрыла рис на 1,5-2 см. Добавьте соль и перец. Включите режим "Рис" или "Крупа" и готовьте до завершения программы. Затем откройте мультиварку и перемешайте ее содержимое.
Place a portion of rice and vegetables on a wide-brimmed plate and garnish with a sprig of parsley.
Выложите порцию риса с овощами на тарелку с широкими полями и украсьте веточкой петрушки.