Rinse the greens under running water, dry on paper towels, and chop as finely as possible. Peel the garlic and pass through a press.
Зелень промойте под проточной водой, обсушите на бумажных полотенцах, нарежьте как можно мельче. Чеснок очистите и пропустите через пресс.
Make the base for the sauce. Place the greens in a small deep container, add garlic, and pour lemon juice. Lightly mash the products.
Сделайте основу для соуса. В небольшую глубокую емкость выложите зелень, добавьте чеснок, залейте лимонным соком. Слегка разотрите продукты.
Top the base with yoghurt. Add yogurt to the sauce base, sprinkle with salt, pepper, basil and nutmeg. Stir.
Заправьте основу йогуртом. К соусной основе добавьте йогурт, присыпьте солью, перцем, базиликом и мускатным орехом. Перемешайте.
Yogurt sauce with garlic can be served with vegetable, meat and fish dishes.
Соус из йогурта с чесноком можно подавать к овощным, мясным и рыбным блюдам.