Rinse the eggs in hot water to prevent cracks from appearing during cooking. Boil the eggs hard and peel them. Rinse the chicken and dry with paper towels. Peel the garlic and finely chop it.
Яйца ополосните в горячей воде, так при варке не появятся трещины. Отварите яйца вкрутую и очистите от скорлупы. Курицу промойте и просушите бумажными полотенцами. Чеснок очистите и мелко нашинкуйте.
Mix the ingredients for the marinade. Pour water and soy sauce into a deep bowl, then add mirin and sake. Add sugar and mix thoroughly. Next, place the peeled eggs in a bowl and refrigerate for 12 hours. This is the optimal marinating time, but the longer the better.
Смешайте ингредиенты для маринада. В глубокую миску влейте воду и соевый соус, затем добавьте мирин и саке. Всыпьте сахар и тщательно перемешайте. Далее поместите в миску очищенные яйца и поставьте в холодильник на 12 часов. Это оптимальное время маринования, но чем больше, тем лучше.
Boil the chicken. Place the chicken fillet in a saucepan of cold water, add the garlic, 1 tablespoon of ginger and herbes de Provence. Simmer for 15 minutes, then let the chicken sit in the broth for 15-20 minutes. Cool the fillet and cut into thin plates or bars.
Отварите курицу. В кастрюлю с холодной водой поместите куриное филе, добавьте чеснок, 1 столовую ложку имбиря и прованские травы. Варите 15 минут, затем дайте курице настояться в бульоне 15-20 минут. Остудите филе и нарежьте тонкими пластинами или брусками.
Prepare the noodles. Bring chicken broth to a boil and add noodles. Cook the noodles for about 2 minutes. When the noodles begin to separate, remove them with tongs and drain in a colander. Mix the broth with miso paste and cook for 2-3 minutes.
Приготовьте лапшу. Куриный бульон доведите до кипения и добавьте лапшу. Варите лапшу около 2 минут. Когда лапша начнет разделяться, достаньте ее щипцами и откиньте на дуршлаг. Бульон смешайте с пастой мисо и варите 2-3 минуты.
Fry the chicken. Place the chicken pieces in the pan, add soy sauce, salt and pepper. Fry until the liquid evaporates, then add honey and sesame seeds. Stir thoroughly and fry for 2 minutes.
Обжарьте курицу. Положите кусочки курицы на сковороду, добавьте соевый соус, соль и перец. Жарьте до испарения жидкости, затем положите мед и кунжут. Тщательно размешайте и жарьте 2 минуты.
Assemble the ramen before serving. Place noodles, chicken pieces in a deep serving plate and pour 2-3 ladles of miso broth. Place half a pickled egg on top.
Соберите рамен перед подачей на стол. В порционную глубокую тарелку выложите лапшу, кусочки курицы и залейте 2-3 половниками мисо-бульона. Сверху положите половинку маринованного яйца.
Serve the ramen with the pickled eggs, sprinkling each serving with green onions.
Подавайте рамен с маринованными яйцами, посыпав каждую порцию зеленым луком.