Cut the cheese into small cubes. Peel, wash and cut the carrots into strips. Peel the garlic and chop finely. Peel and cut the ginger root into small pieces. Wash the green onions. Prepare a baking dish and a small pot for boiling noodles.
Сыр нарежьте небольшими кубиками. Морковь почистите, помойте и нарежьте соломкой. Чеснок очистите и мелко нарежьте. Почистите и нарежьте небольшими кусочками корень имбиря. Промойте зеленый лук. Приготовьте форму для запекания и небольшую кастрюлю для варки лапши.
Prepare the tofu. Salt the tofu cheese, add turmeric and chili pepper. Place the tofu in a baking dish and place in the oven preheated to 200 degrees. Bake for 25 minutes.
Приготовьте тофу. Сыр тофу посолите, добавьте куркуму и перец чили. Выложите тофу в форму для запекания и поставьте в духовку, разогретую до 200 градусов. Запекайте 25 минут.
Cook the noodles. Boil 2 liters of water in a saucepan, add salt and boil the noodles for 5 minutes. Drain the water.
Сварите лапшу. Вскипятите в кастрюле 2 л воды, посолите и отварите лапшу в течение 5 минут. Слейте воду.
Prepare broth for ramen. Heat the vegetable broth over low heat. Place the carrots, ginger and garlic in the pan. Wait for the mixture to boil and reduce the heat. Add sugar, miso paste, soy sauce and rice vinegar to the broth.
Приготовьте бульон для рамена. Овощной бульон поставьте разогреваться на небольшом огне. Положите в кастрюлю морковь, имбирь и чеснок. Дождитесь, когда смесь закипит и убавьте огонь. Добавьте к бульону сахар, мисо пасту, соевый соус и рисовый уксус.
Assemble the dish. Carefully place the baked tofu in a deep plate. Add cooked noodles to it. Pour the resulting broth over the dish.
Соберите блюдо. Запеченный тофу аккуратно выложите в глубокую тарелку. К нему добавьте сваренную лапшу. Залейте блюдо получившимся бульоном.
Serve ramen with chopsticks and a spoon for broth. Chop the green onions and sprinkle them over the finished dish just before serving.
Подавать рамен следует с палочками для еды и ложкой для бульона. Измельчите зеленый лук и посыпьте им готовое блюдо перед самой подачей.