Wash the peppers and tomatoes. Remove the seeds from the peppers and remove the stem from the tomatoes. Measure all dry ingredients and pour into small containers. Sort the parsley and rinse, then dry. For serving, sort out the cilantro, wash it and divide it into small sprigs. Prepare and sterilize canning jars and lids.
Перец и томаты помойте. Из перца вычистите семена, у помидоров удалите плодоножку. Все сухие компоненты отмерьте и насыпьте в небольшие емкости. Петрушку переберите и промойте, затем просушите. Кинзу для подачи переберите, помойте и разделите на небольшие веточки. Приготовьте и простерилизуйте банки и крышки для консервирования.
Chop the tomatoes and peppers. Cut the tomatoes into quarters. Cut the peppers into slices. Grind tomatoes, peppers and parsley in a blender.
Нарежьте томаты и перец. Томаты нарежьте четвертинками. Перцы нарежьте дольками. Томаты, перец и петрушку измельчите в блендере.
Stew the vegetable mixture. Place the vegetable mixture in a frying pan or saucepan, pour in sunflower oil and bring to a boil, add black and red pepper, suneli hops, salt, sugar, vinegar, stir and cook for 30 minutes.
Потушите овощную смесь. Овощную смесь положите в сковороду или кастрюлю, налейте подсолнечное масло и доведите до кипения, добавьте черный и красный перец, хмели-сунели, соль, сахар, уксус, размешайте и варите в течение 30 минут.
Transfer the adjika into jars. Place the finished adjika in small sterile jars while hot. Twist and cool for 12 hours. Store at room temperature.
Переложите аджику в банки. Готовую аджику разложите по небольшим стерильным банкам в горячем виде. Закрутите и остудите в течение 12 часов. Храните при комнатной температуре.
Place the adjika in a small sauce boat; place the sauce boat on a dish decorated with sprigs of cilantro and rosemary. Also place a cilantro leaf on top of the adjika.
Выложите аджику в небольшой соусник, соусник поставьте на блюдо, украшенное веточками кинзы и розмарина. Сверху на аджику также положите листочек кинзы.