Prepare all products for pickling according to the recipe. Set out the utensils you will use. Prepare cling film for wrapping lard.
Приготовьте все продукты для засолки по рецепту. Выставьте посуду, которую будете использовать. Приготовьте пищевую пленку для обмотки сала.
Make deep cuts on top of the lard. Season very generously with salt on all sides. Don’t be afraid to over-salt, it won’t take on excess salt. Also generously pepper the lard.
Сверху на сале сделайте глубокие надрезы. Очень обильно посолите со всех сторон. Не бойтесь пересолить, оно лишнюю соль не возьмет. Также щедро сало поперчите.
Grind the garlic through a garlic press and coat the lard with it. Chop the bay leaf and sprinkle on top. Wrap the lard in cling film and leave overnight at room temperature to release the juices. In the morning, put it in the refrigerator for three days.
Чеснок измельчите через чесночный пресс и обмажьте им сало. Измельчите лавровый лист и посыпьте сверху. Заверните сало в пищевую пленку и оставьте на ночь при комнатной температуре для выделения соков. Утром уберите в холодильник на трое суток.
Cut the finished lard into thin slices. Decorate with sprigs of greenery. Serve black bread, garlic, sauce to your taste.
Готовое сало нарежьте тоненькими пластинками. Украсьте веточками зелени. Подайте черный хлеб, чеснок, соус по вашему вкусу.