Peel the chicken liver from the film, cut in half. Cut carrots and onions into small cubes. Rinse the rice until the water runs clear. Wash the mushrooms and cut into 4 pieces. Cut the celery stalks into strips. Bring the water to a boil.
Очистите куриную печень от пленки, порежьте пополам. Морковь и лук нарежьте мелкими кубиками. Промойте рис до прозрачной воды. Грибы помойте, порежьте на 4 части. Стебли сельдерея нарежьте полосками. Воду доведите до кипения.
Heat the oil in a hot frying pan and fry the onions and carrots for 5-7 minutes.
На раскаленной сковороде прогрейте масло, обжарьте лук с морковью 5-7 минут.
Add mushrooms and celery to the fried vegetables, stir, fry for 5-7 minutes.
Положите к прожаренным овощам грибы и сельдерей, перемешайте, жарьте 5-7 минут.
Next, add chicken liver to the pan and simmer until white.
Далее, в сковороду добавьте куриную печень, тушите ее до белого состояния.
Pour boiling water over the liver and vegetables into the frying pan, add salt and pepper, then place the rice in the frying pan. The water should cover the rice by 2-3 cm. Simmer for 25 minutes over low heat with the lid closed.
Залейте в сковороду печень с овощами кипятком, посолите и поперчите, затем выложите в сковороду рис. Вода должна покрывать рис на 2-3 см. Тушите 25 минут на медленном огне с закрытой крышкой.
After 25 minutes, add a clove of garlic to the pan and cover again. Remove the pan from the heat and leave the pilaf to simmer under the lid for another 20 minutes.
Через 25 минут положите в сковороду зубчик чеснока, снова накройте крышкой. Снимите сковороду с огня, и оставьте плов томиться под крышкой еще на 20 минут.
Pilaf with liver will be much tastier if served with pickled or canned vegetables.
Плов с печенью будет намного вкуснее, если подать его с маринованными или консервированными овощами.