“Kufta”, “Falafel”, “Arancini”, “Yuvarlakia” - all these are names of the same dish, which in our country is usually called simply hedgehogs or meatballs with rice. Recipes for round cutlets in the cuisines of different countries are somewhat different. For example, in the Middle East, chickpeas are added to meatballs instead of cereals, in the Balkans - dried fruits, in Sicily - cheese. In Russia, classic hedgehogs are prepared from minced meat, rice and tomato or cream sauce. You can diversify this recipe and prepare fragrant hedgehogs with honey.
«Кюфта», «Фалафель», «Аранчини», «Юварлакиа» — это одно и то же блюдо, которое в нашей стране чаще именуют просто ежиками или тефтелями с рисом. Рецепты круглых котлет в разных кухнях немного отличаются: на Ближнем Востоке в тефтели добавляют нут вместо крупы, на Балканах — сухофрукты, на Сицилии — сыр. В России классические ежики готовят из мясного фарша, риса и томатного или сливочного соуса. Можно разнообразить этот рецепт и приготовить ароматные ежики с медом.
Steps / Шаги:
Prepare food for hedgehogs with honey. Peel the onion and chop finely. Chop the dill. Pour boiling water over the rice for 20 minutes.
Подготовьте продукты для ежиков с медом. Лук почистите, мелко порубите. Укроп измельчите. Залейте рис кипятком на 20 минут.
Form hedgehogs. Pour milk into the meat, add crackers and rice. Add onion, salt and pepper. Mix with your hands. Leave for 10 minutes. Then make round cutlets of any size from the minced meat.
Сформируйте ежики. Влейте к мясу молоко, всыпьте сухари и рис. Добавьте лук, посолите и поперчите. Перемешайте руками. Оставьте на 10 минут. Затем сделайте из фарша круглые котлеты произвольного размера.
Fry the cutlets. Heat vegetable oil and butter in a frying pan. Place the hedgehogs and fry on both sides over high heat for 10 minutes.
Обжарьте котлеты. Разогрейте в сковороде растительное и сливочное масло. Выложите ежики, жарьте с двух сторон на сильном огне 10 минут.
Make the sauce. Mix honey, mustard with grains, salt, water.
Сделайте соус. Смешайте мед, горчицу с зернами, соль, воду.
Prepare hedgehogs with honey. Pour honey mustard sauce over cutlets and sprinkle with dill. Simmer over low heat for 20 minutes.
Приготовьте ежики с медом. Залейте медово-горчичным соусом котлеты, посыпьте укропом. Тушите на медленном огне 20 минут.
Serve hedgehogs with honey hot with boiled potatoes, mashed potatoes, and pasta.
Ежики с медом подавайте в горячем виде с отварным картофелем, картофельным пюре, макаронами.