Rinse the rice and boil until done. Peel and wash the carrots and onions, then grind in a blender to small pieces. Wash green and red tomatoes and cut into slices. Wash the bell pepper, remove the stem and seeds, then cut into strips. Wash the cucumber for serving and cut into slices.
Рис промойте и отварите до готовности. Морковь и репчатый лук очистите и помойте, затем измельчите в блендере до мелких кусочков. Зеленые и красные помидоры помойте и нарежьте кружочками. Перец болгарский промойте, удалите плодоножку и семена, затем нарежьте соломкой. Огурец для подачи помойте и порежьте дольками.
Prepare food for baking. Mix ground beef with rice, onions and carrots. Add 0.3 tsp. salt. Grease a refractory pan with 0.5 tbsp. l. sunflower oil. Form the minced meat into balls and lightly fry them in 1 tbsp. l. sunflower oil.
Подготовьте продукты для запекания. Говяжий фарш смешайте с рисом, луком и морковью. Добавьте 0,3 ч. л. соли. Огнеупорную форму смажьте 0,5 ст. л. подсолнечного масла. Из фарша сформируйте шарики и слегка обжарьте их на 1 ст. л. подсолнечного масла.
Prepare hedgehogs with green tomatoes. Place minced meat balls into the mold. Place red tomatoes on top in successive layers, adding salt to each one, then green tomatoes, and bell peppers on top of them. Place the form with hedgehogs in the oven at 200 degrees for 30 minutes.
Приготовьте ежики с зелеными помидорами. В форму выложите шарики из фарша. Сверху последовательно слоями, посолив каждый, выложите красные помидоры, затем зеленые помидоры, поверх них болгарский перец. Поставьте форму с ежиками в духовку на 200 градусов на 30 минут.
Serve the prepared hedgehogs with vegetables, placing them on a plate with wide brims. Place cucumber slices nearby and place a saucepan with sour cream.
Подайте готовые ежики с овощами, выложив их в тарелку с широкими полями. Рядом разложите дольки огурца и поставьте соусницу со сметаной.