Prepare a blender or meat grinder. Peel and wash the onions and carrots, and rinse the celery. Coarsely chop the carrots and celery root. Rinse the rice well until the water runs clear. Wash pork and turkey fillet in cold water and dry on paper towels. Wash and dry vegetables and herbs for serving. Coarsely chop the cucumbers and tomatoes, finely chop the dill.
Подготовьте блендер или мясорубку. Лук и морковь очистите от кожицы и вымойте, а также сполосните сельдерей. Морковь и корень сельдерея крупно порежьте. Рис хорошо промойте, пока вода не станет прозрачной. Свинину и филе индейки вымойте в холодной воде и обсушите на бумажных полотенцах. Овощи и зелень для подачи вымойте и обсушите. Огурцы и помидоры крупно порежьте, укроп мелко нашинкуйте.
Prepare the minced meat. Coarsely chop the turkey and pork and pass through a meat grinder. Mix the prepared minced meat with raw rice, add flour, 0.5 tsp. salt, ground black pepper and knead the minced meat well for 10-15 minutes.
Приготовьте фарш. Индейку и свинину крупно нарежьте и пропустите через мясорубку. Готовый мясной фарш смешайте с сырым рисом, добавьте муку, 0,5 ч. л. соли, черный молотый перец и хорошо вымесите фарш в течение 10-15 минут.
Cook vegetable broth. Boil water in a deep saucepan. Add 1 tsp. salt, bay leaf, black peppercorns, place a whole onion and coarsely chopped carrots and celery in boiling water. Reduce heat and simmer vegetables for 10 minutes.
Сварите овощной бульон. В глубокой кастрюле вскипятите воду. Добавьте 1 ч. л. соли, лавровый лист, черный перец горошком, опустите в кипяток целую луковицу и крупно порезанные морковь и сельдерей. Убавьте огонь и проварите овощи в течение 10 минут.
Cook the hedgehogs. Wetting your palms with cold water, form the minced meat into small meat balls of the same size. Turn up the heat under the saucepan with the broth, use a slotted spoon to lower the hedgehogs into the boiling broth and stir gently. Cook the hedgehogs over medium heat for 20-25 minutes.
Сварите ежики. Смачивая ладони холодной водой, сформируйте из фарша небольшие мясные шарики одинакового размера. Прибавьте огонь под кастрюлей с бульоном, с помощью шумовки опустите ежики в кипящий бульон и аккуратно перемешайте. Варите ежики на среднем огне в течение 20-25 минут.
Remove the finished hedgehogs from the broth using a slotted spoon, place on serving plates and sprinkle with finely chopped dill. Serve meat hedgehogs with mashed potatoes and fresh vegetables.
Готовые ежики выньте из бульона с помощью шумовки, выложите на порционные тарелки и посыпьте мелко нарезанным укропом. Подавайте мясные ежики с картофельным пюре и свежими овощами.