Wash and peel the garlic, chop in a press. Wash the parsley and separate the leaves from the stem. Prepare the steamer.
Чеснок помойте и очистите от шелухи, измельчите в прессе. Помойте петрушку и отделите листочки от стебля. Подготовьте пароварку.
Soak the rice. Pour the rice into a deep bowl, add water and leave to soak while preparing the minced meat. Finally, drain the water and dry the rice with paper napkins or a towel.
Замочите рис. В глубокую миску высыпьте рис, залейте водой и оставьте замачиваться на время приготовления фарша. В конце слейте воду и высушите рис бумажными салфетками или полотенцем.
Prepare your hedgehogs. Mix minced meat, garlic, sour cream, salt and pepper. Form small balls of about 4-5 cm from the minced meat. Pour half the rice onto a plate and roll the balls on all sides.
Подготовьте ежики. Смешайте фарш, чеснок, сметану, соль и перец. Из фарша сформируйте небольшие шарики около 4-5 см. На тарелку высыпьте половину риса и обваляйте шарики со всех сторон.
Prepare the hedgehogs. Place the second half of the rice in a special container for rice in a steamer, add salt and fill with water. Place the hedgehogs in another section of the steamer and cook for 30 minutes.
Приготовьте ежики. Вторую половину риса выложите в специальную емкость для риса в пароварке, посолите и залейте водой. Положите ежики в другой отдел пароварки и готовьте 30 минут.
Serve the hedgehogs and chicken on a bed of rice, topped with cream sauce and sprinkled with fresh parsley leaves if desired.
Ежики с курицей подавайте на подушке из риса, полив их сливочным соусом и по желанию посыпав листьями свежей петрушки.