If you use frozen minced meat, defrost it at room temperature in advance. Peel the onions and garlic. Soak the rice in cold water for 2 hours, drain in a colander, then drain on paper towels. Wash the lettuce leaves and dill for serving and dry on paper towels. Prepare a blender and steamer.
Если используете замороженный фарш, заранее разморозьте его при комнатной температуре. Репчатый лук и чеснок очистите. Рис замочите в холодной воде на 2 часа, откиньте на дуршлаг, затем выложите на бумажные полотенца. Листья салата и укроп для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Приготовьте блендер и пароварку.
Form hedgehogs. Place onion and garlic in a blender bowl and chop. Add to the minced meat, season with salt and pepper, mix well. Roll balls the size of a chicken egg and roll them in dried rice.
Сформируйте ежики. Выложите в чашу блендера лук и чеснок, измельчите. Добавьте в фарш, приправьте солью и перцем, хорошо перемешайте. Скатайте шарики размером с куриное яйцо, обваляйте их в подсушенном рисе.
Prepare the hedgehogs. Place the meat pieces in the lower section of the steamer, turn on the device, and set the timer for 40 minutes.
Приготовьте ежики. В нижний отдел пароварки выложите мясные заготовки, включите прибор, установите таймер на 40 минут.
Line a wide serving plate with lettuce leaves. Place hedgehogs on them and place sprigs of dill next to them.
Широкую порционную тарелку застелите листьями салата. Выложите на них ежики, рядом разложите веточки укропа.