Rinse the rice and boil until tender, cool. Treat the egg with a 3% soda solution and wash. Peel the carrots and onions, rinse and grate. Combine tomato paste, cream and water for sauce in a bowl, mix everything thoroughly. Wash and dry the parsley and dill, then finely chop the dill.
Рис промойте и отварите до готовности, остудите. Яйцо обработайте 3%-ным раствором соды и помойте. Морковь и лук репчатый очистите, промойте и натрите на терке. Соедините в миске томатную пасту, сливки и воду для соуса, все тщательно перемешайте. Петрушку и укроп промойте и просушите, затем укроп мелко нарежьте.
Prepare the hedgehogs. Combine rice, minced meat, egg, onion, salt and pepper. Mix and form the minced meat into 8 balls. Roll them in flour on both sides and fry in a deep frying pan in sunflower oil until golden brown. Transfer them to a plate.
Приготовьте ежики. Соедините рис, фарш, яйцо, лук, соль и перец. Перемешайте и сформируйте из фарша 8 шариков. Обваляйте их в муке с двух сторон и обжарьте в глубокой сковороде на подсолнечном масле до румяности. Переложите их на тарелку.
Stew hedgehogs with tomato sauce. Fry the carrots in the remaining oil until soft, then add the sauce and simmer for 5 minutes. Place the prepared hedgehogs in a single layer into the frying pan with the sauce, cover with a lid and simmer over low heat for 10-15 minutes. Then turn the hedgehogs over and simmer for another 10 minutes.
Потушите ежики с томатным соусом. На оставшемся масле обжарьте морковь до мягкости, затем добавьте соус и потушите в течение 5 минут. В сковороду с соусом выложите подготовленные ежики в один слой, накройте крышкой и тушите на медленном огне в течение 10-15 минут. Затем переверните ежики и тушите еще 10 минут.
Before serving, place the hedgehogs in a deep bowl along with the sauce, sprinkle with dill and garnish with parsley sprigs.
Перед подачей выложите ежики в глубокую пиалу вместе с соусом, посыпьте укропом и украсьте веточками петрушки.