Rinse the rice well and soak in water for 30 minutes. Peel the onions, carrots and garlic and rinse. Cut the onion into half rings, chop the carrots into thin strips. Pass the garlic through a press. Wash the tomatoes, cut out the stem. Remove the skins of the tomatoes for the sauce and cut the tomatoes into large slices for serving. Wash the lettuce leaves in cool water and shake off excess liquid.
Рис хорошо промойте и залейте водой на 30 минут. Лук, морковь и чеснок очистите от шелухи и ополосните. Лук нарежьте полукольцами, морковь нашинкуйте тонкой соломкой. Чеснок пропустите через пресс. Помидоры вымойте, вырежьте плодоножку. У помидоров для соуса снимите шкурку, помидоры для подачи нарежьте крупными дольками. Листья салата вымойте в прохладной воде и стряхните лишнюю жидкость.
Prepare the ingredients for the hedgehogs. Heat the olive oil in a frying pan and fry the onion, carrots and garlic for 6-7 minutes, stirring occasionally. Drain the rice and mix it with the ground pork and beef, salt and pepper.
Подготовьте ингредиенты для ежиков. В сковороде разогрейте оливковое масло и обжарьте лук с морковью и чесноком в течение 6-7 минут, периодически помешивая. С риса слейте воду и смешайте его со свино-говяжьим фаршем, солью и перцем.
Prepare the gravy. Cut the peeled tomatoes into small cubes. In a deep bowl, mix tomato paste, sour cream and chopped tomatoes. Add water, salt and pepper and stir well.
Приготовьте подливку. Помидоры без кожицы нарежьте маленькими кубиками. В глубокой миске смешайте томатную пасту, сметану и нарезанные помидоры. Добавьте воду, соль и перец и хорошо размешайте.
Put out the hedgehogs. Using your hands, make small identical balls from the minced rice and rice. Place them in a frying pan on a bed of carrots and onions and pour over the gravy. Add the bay leaf, cover the pan with a lid and simmer the hedgehogs over low heat for 35 minutes.
Потушите ежики. Из фарша с рисом руками сделайте небольшие одинаковые шарики. Выложите их на сковороду на подушку из морковно-луковой обжарки и залейте подливкой. Добавьте лавровый лист, закройте сковороду крышкой и тушите ежики на медленном огне 35 минут.
To effectively serve ready-made hedgehogs to the table, place them on a plate lined with lettuce and garnish with coarsely chopped tomatoes.
Чтобы эффектно подать готовые ежики к столу, выложите их на тарелку, застеленную листьями салата, и украсьте крупно нарезанными помидорами.