Rinse the rice well in a colander under running water. If necessary, defrost the minced meat completely. Peel the onions and carrots and rinse. Strain the meat broth. Wash the dill and parsley in cold water, dry and finely chop separately. For baking, prepare a mold or baking sheet.
Рис хорошо промойте в дуршлаге под проточной водой. Мясной фарш при необходимости полностью разморозьте. Лук и морковь очистите от шкурки и ополосните. Мясной бульон процедите. Укроп и петрушку вымойте в холодной воде, обсушите и по отдельности мелко нарежьте. Для запекания подготовьте форму или противень.
Prepare your ingredients. Cut the onion into small cubes. Grate the carrots on a coarse grater. In a deep bowl, mix the minced meat, washed rice, half the chopped onion and grated carrots and chopped parsley. Add 0.5 tsp. salt, pepper and mix well.
Подготовьте ингредиенты. Лук нарежьте мелкими кубиками. Морковь натрите на крупной терке. В глубокой миске смешайте мясной фарш, промытый рис, половину нарезанного лука и тертой моркови и измельченную петрушку. Добавьте 0,5 ч. л. соли, поперчите и хорошо перемешайте.
Prepare the sauce for pouring. Heat 1 tbsp in a frying pan. l. vegetable oil. Over medium heat, fry the remaining onions and carrots for 6-7 minutes. Add tomato paste, sugar, 0.5 tsp. salt and stir well. Then pour in the meat broth, bring the mixture to a boil and remove from heat.
Приготовьте соус для заливки. В сковороде разогрейте 1 ст. л. растительного масла. На среднем огне обжарьте оставшиеся лук и морковь в течение 6-7 минут. Добавьте томатную пасту, сахар, 0,5 ч. л. соли и хорошо размешайте. Затем влейте мясной бульон, доведите смесь до кипения и снимите с огня.
Form and cook hedgehogs. Grease a baking dish with 1 tbsp. l. vegetable oil. Preheat the oven to 180 degrees. Using your hands, form the mixture of minced meat, rice and vegetables into equal balls with a diameter of about 5-6 cm and place them on the bottom of the mold. Pour the sauce over the hedgehogs and place in a preheated oven for 30-35 minutes.
Сформируйте и приготовьте ежики. Форму для запекания смажьте 1 ст. л. растительного масла. Духовку разогрейте до 180 градусов. Руками сформируйте из смеси фарша, риса и овощей одинаковые шарики диаметром примерно 5-6 см и выложите их на дно формы. Залейте ежики соусом и поставьте в разогретую духовку на 30-35 минут.
Hedgehogs in tomato sauce, cooked in the oven, sprinkle with finely chopped dill before serving. Almost any side dish goes well with hedgehogs.
Ежики в томатном соусе, приготовленные в духовке, перед подачей посыпьте мелко нарезанным укропом. К ежикам прекрасно подойдет практически любой гарнир.