Recipes / Baguette with red caviar Багет с красной икрой
Baguette with caviar is a delicious appetizer made from delicate cream cheese, airy bread and red caviar, which is incredibly healthy for the body. In addition to its refined taste, the dish is rich in valuable substances that help prevent atherosclerosis and other cardiovascular diseases, as well as vitamins A and F, which support healthy hair, skin and vision. By the way, even 100 years ago, some peoples threw away caviar along with other fish entrails, considering it unfit for consumption.
Багет с икрой — элегантная закуска, состоящая из нежного сливочного сыра, пушистого хлеба и весьма полезной для организма красной икры. Помимо утончённого вкуса, блюдо богато ценными веществами, которые снижают риск атеросклероза и других сердечно-сосудистых заболеваний, а также витаминA и витамином F, поддерживающими здоровье волос, кожи и зрения. К слову, ещё сто лет назад некоторые народы выбрасывали икру вместе с прочими внутренностями рыбы, считая её непригодной для употребления.
Steps / Шаги:
Place all the necessary products on the work surface. Soften the butter slightly in advance to make it more pliable. Wash the lemon and cut off several round slices. Wash and dry the parsley and dill; remove whole leaves from the parsley sprig for decoration.
Выложите все необходимые продукты на рабочую поверхность. Сливочное масло заранее слегка размягчите, чтобы оно было более податливым. Лимон помойте и отрежьте от него несколько круглых долек. Вымойте и обсушите петрушку и укроп, с веточки петрушки отделите целые листочки для украшения.
Prepare your baguette. Cut four equal slices from the baguette. Cut off the crust in a circle, leaving only the pulp. Finely chop the dill. Grease the edges of the bread with butter and roll them in dill.
Подготовьте багет. Отрежьте от багета четыре одинаковых ломтика. Срежьте корочку по кругу, оставляя только мякоть. Укроп мелко порубите. Края хлеба смажьте маслом и обваляйте их в укропе.
Assemble a sandwich. Spread the top of the bread with cream cheese and place red caviar on top. Cut the lemon slices into quarters and place them on top of the caviar.
Соберите бутерброд. Верхнюю часть хлеба смажьте сливочным сыром, сверху выложите красную икру. Лимонные дольки нарежьте четвертинками, выложите их поверх икры.
Use parsley leaves as a garnish. Place the appetizer on a large plate and serve.
В качестве украшения используйте листья петрушки. Закуску выложите на большую тарелку и подайте к столу.